Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ruski specijaliteti i običaji ponovno oduševili

Datum objave: 26. studenoga 2013.

 1470009 570880486299240 1653718566 n

U organizaciji Udruge ruskog govornog područja u Međimurju „Kalinka“ u subotu je u hotelu „Kralj“ u Donjem Kraljevcu održana manifestacija „Ruska kuhinja na međimurskom stolu“.  Ovaj već tradicionalan događaj održan je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Preloga.

Prisutne su pozdravili Nj. E. Robert Markaryan veleposlanik Ruske Federacije i župan Međimurske županije Matija Posavec, složivši se u isticanju aktivnog i predanog rada članica Udruge u očuvanju svog nacionalnog identiteta kao i razvoju međuljudskih i međunarodnih odnosa.

Nazočni su još bili predstavnik Ruskog centra za međunarodnu znanstvenu i kulturnu suradnju Dmitrij Gorohov, šef konzularnog odjela Vladimir Ivanovič Poljanin, zamjenica župana Sandra Herman, predstavnici srpske nacionalne manjine Varaždinske županije te saborska zastupnica Sunčana Glavak i drugi.

U sklopu manifestacije održana je i treća po redu Smotra stvaralaštva djece i mladih na kojoj su djeca imali priliku pokazati svoj talent u pjevanju, plesanju, sviranju i recitiranju. Nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa pripremljenog pod vodstvom predsjednice Udruge Tatjane Mikolaj, gosti su uživali u ugodnoj atmosferi, a posebno u mirisima i okusima autohtonih ruskih specijaliteta poput Vinigreta, Ščija, Peljmenih ruskih tašaka i mnogobrojnim drugih koje su pripremile članice Udruge Kalina.

 

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/rusija{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content