Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sve je spremno za Državni referendum

Datum objave: 25. studenoga 2013.

refernedum nas

Na Državnom referendumu građanske inicijative "U ime obitelji" u Međimurskoj županiji, građani će moći glasati na 153 biračka mjesta, koja su uz manje izmjene ista kao i na nedavnim lokalnim izborima. Zbog jednostavne obrade očekuje se da će rezultati biti poznati već sat-dva nakon zatvaranja birališta.

 

Naglasci su to s konferencije za novinare koju je u petak u prostorima Međimurske županije održalo Županijsko povjerenstvo za provedbu Državnog referenduma u Međimurskoj županiji. Kako je rekao predsjednik povjerenstva Milko Sambolek u registru je zavedeno 101.149 birača, dok ih je na popisu birača njih 95.971. Razlika su osobe koje nemaju valjanu osobnu iskaznicu, no to što se ne nalaze na popisu birača ne znači i da ne mogu glasovati. Oni naime od izbornih povjerenstava mogu dobiti potvrdu s kojom odlaze na biračko mjesto. Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, nakon čega slijedi prebrojavanje glasova. Građani će se zaokruživanjem riječi ZA ili PROTIV izjasniti o referendumskom pitanju koje glasi: "Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” .

Software za prikupljanje i obradu podataka izradio je APIS te je jedinstven za cijelu zemlju. Koristi se intranet porezne uprave, te će se u Međimurju podaci obrađivati u poreznim ispostavama u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, naglasio je informatički koordinator za MŽ Radovan Marcijuš. Podaci o odazivu bit će dostupni za 11 i 16 sati, a rezultati oko 21 sat.

 

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/Referendum{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content