Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odana počast Međimurcima poginulim i nestalim u Vukovaru

Datum objave: 19. studenoga 2013.

vukovar nas

U ponedjeljak, 18. studenog u Vukovaru na obilježavanju 22-ge obljetnice pada ovog herojskog grada, izaslanstvo Međimurske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odalo je počast poginulim i nestalim Međimurcima, ali i svima onima koji su tijekom 90-to dnevne opsade grada poginuli ili mučki ubijeni.

 

Izaslanstvo u kojem su bili župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana MŽ Zoran Vidović i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zajedno s članovima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, predstavnika Policijske uprave Međimurske i Hrvatske vojske, te brojnih naših sugrađana, položilo je vijence i upalilo svijeće podno spomen-ploča na Trpinjskoj cesti i kod ruševine zgrade bivšeg Borovo commerca u Vukovaru.

Spomen-ploče su zajedno postavile Međimurska i Varaždinska županija za trajno sjećanje na djelatnike tadašnje Policijske uprave Varaždinske koji su se borili i poginuli 1991. godine u Vukovaru.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, tom je prilikom rekao da je Vukovar posebno mjesto, te da je izuzetno ponosan na sve Međimurce koji su branili grad. Iako su mnogi od njih svoje kosti ostavili u slavonskoj ravnici, u svima nama i dalje žive. Na stradanja koje su Vukovarci prošli nitko ne može i ne smije ostati ravnodušan, a svi mi moramo djelovati na način da se ovakav zločin više nikad i nigdje ne ponovi, rekao je župan Posavec.

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/Vukovar{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content