Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počinje mjesec borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 17. studenoga 2013.

ovisnost nas

Povodom početka mjeseca borbe protiv ovisnosti, u petak je u prostorima Međimurske županije održana konferencija za novinare na kojoj su najavljene aktivnosti za narednih 30 dana ali i cijelu predstojeću godinu.

 

Prema riječima predsjednice županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman, sve institucije koje se u svom radu susreću s ovom problematikom uključene su u rad povjerenstva, od policije, preko Zavoda za javno zdravstvo pa do osnovnih i srednjih škola, te svojim aktivnostima nastoje prevenirati i educirati najosjetljivije, a to su djeca i mladi. Navedene aktivnosti poduzimaju se, rekla je predsjednica Herman, i kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti.

 

Predstavnica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u Povjerenstvu, dr. med,. Diana Uvodić Đurić, rekla je kako važno da se mladi upoznaju sa štetnim posljedicama ilegalnih, ali i legalnih droga, poput alkohola ili cigareta. Naime, od posljedica uživanja alkoholnih pića godišnje u svijetu umre 2 i pol milijuna ljudi, a u Međimurju su posljedice alkoholizma peti uzrok smrti. Mi u Međimurju znamo što trebamo činiti, imamo planove rada, no u programe se svi trebamo uključiti, rekla je Uvodić Đurić.

 

Županijska koordinatorica školskih preventivnih programa i članica Povjerenstva Andreja Zadravec Baranašić nastavila je da će se aktivnosti tijekom cijele školske godine provoditi u svim osnovnim i srednjim školama, za što će škole od Županije i jedinica lokalne samouprave dobiti određena financijska sredstva. Također, kako bi se osvježili podaci, tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti provest će se Istraživanje o dostupnosti i kontaktu s opojnim sredstvima kod naših učenika. Tako dobiveni podaci koristit će se na izradu novih strategija i programa suzbijanja ovisnosti.

 

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/Ovisnost{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content