Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik župana najavio bolje dane za međimursku poljoprivredu

Datum objave: 7. studenoga 2013.

koze nas

Povodom osvajanja zlatne i brončane medalje na 14. izložbi hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, koja je održana u sklopu 15. savjetovanja za uzgajivače ovaca i koza, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović primio je Jasminku Zadravec, vlasnicu OPG-a Zadravec.

 

Oni su na spomenutom natjecanju, održanom krajem prošlog mjeseca u Šibeniku, svojim proizvodima nadmašili nemalu konkurenciju osvojivši prvu nagradu za mladi kozji sir te brončano odličje za sirni namaz s vlascem. Prema riječima Jasminke Zadravec ovo im nije prva nagrada koji su osvojili. Trude se objediniti proizvodnju i prodaju, i to spojem poljoprivrede i turizma.

 

Čestitajući im na uspjehu, zamjenik župana Zoran Vidović rekao je da je to veliki uspjeh za našu poljoprivredu te dokaz da se i u ove financijski teška vremena može uspješno proizvoditi. Drago mi je, nastavio je zamjenik, što je i Županija pomogla u njihovom odlasku u Šibenik, te tako posredno sudjelovala u njihovom uspjehu.

 

Međimurska županija je ove godine u cijelosti isplatila zaostale poticaje za 2009. godine, do kraja godine planiraju se isplatiti i oni za 2010., dodijeljna su i bespovratna sredstva za potpore u turizmu. U Proračunu za 2014. godinu podrška poljoprivredi podići će se na višu razinu. Primjerice osigurat će se 50 tisuća kuna za rad Poljoprivredne komore, u jednoj općini obavit će se analiza tla, a krenut će se i u izradu dokumentacije za sustav navodnjavanja na području Općine Belica.

 

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/Koze{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content