Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren obnovljeni dio 2. kata Muzeja Međimurja Čakovec

Datum objave: 5. studenoga 2013.

muzej nas

Nakon nekoliko mjeseci obnove, u ponedjeljak navečer svečano je otvoren obnovljeni dio 2. kata Muzeja Međimurja Čakovec. Naime, krajem prošle godine, zbog dotrajalosti urušio se strop u tadašnjem stalnom postavu Likovne galerije. Od ponedjeljka u tom je prostoru smješten novi postav pod nazivom "Međimurje u Domovinskom ratu".

 

Ukupna investicija stajala je oko 200 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo kulture osiguralo 150 tisuća. Nakon što je napravljena ekspertiza, ispostavilo se da zahvate na izmjeni stropnih treba obaviti i u susjednoj dvorani, tako da je ukupna površina zahvata bila je 160 četvornih metara. Radove su stalno nadzirali stručnjaci Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture iz Varaždina.

Kako je prilikom svečanog otvaranja rekao župan Međimurske županije Matija Posavec, riječ je o dvostrukom dobitku. Osim što je obnovljen dio Palače Zrinskih, najvažnijeg povijesnog spomenika u Međimurskoj županiji, svoje mjesto dobio je i postav koji govori o najsvjetlijim danima naše novije povijesti. Ovo je korak prema obnovi cijelog zdanja i približavanju našeg povijesnog nasljeđa građanima, ali i omogućavanje školarcima da se uče o velikoj ulozi Međimuraca u oslobađanju Hrvatske.

Kao izaslanik ministrice kulture na svečanosti otvaranja bio je Željko Trstenjak, ravnatelj Konzervatorskog zavoda iz Varaždina.

 

{gallery}2013galerije/Studeni_2013/Muzej{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content