Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi EU program za zaštitu okoliša

Datum objave: 29. listopada 2013.

7EAP iconEuropski parlament pozvao je predstavnike zemalja članica Europske unije da rigoroznije provode svoje zakone o zaštiti okoliša, potvrdivši dogovor sa Vijećem ministara oko Sedmog akcijskog programa EU-a za zaštitu okoliša.

Riječ je o novom EU programu koji će od početka 2014. godine strukturirati kompletnu politiku Europske unije u području zaštite okoliša, od upravljanja vodama pa sve do klimatskih promjena.

Sedmi akcijski program koji je predložen u studenom 2012. godine, navodi devet prioriteta koje namjerava postići do 2020. godine, uključujući zaštitu okoliša i jačanje ekološke otpornosti, potpore za održiv i učinkovit rast, te zaštitu od ekoloških prijetnji zdravlju. Zastupnici Europskog parlamenta predložili su u tu svrhu i rigoroznije provođenje zakona o zaštiti okoliša, pružajući sigurnost za ulaganja koja podržavaju politiku zaštite okoliša i napore u borbi protiv klimatskih promjena, uzimajući u obzir i posvećenost pažnji zaštite okoliša u drugim EU politikama.

Novi akcijski program službeno će biti odobren od strane Vijeća sredinom studenog i predstavljen u službenom časopisu Europske unije krajem godine.

 

Izvor: Europski parlament  
Foto: Europska komisija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content