Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio dobrovoljne davatelje krvi

Datum objave: 25. listopada 2013.

DDK nas

25. listopada u Hrvatskoj se obilježava kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, kao spomen na prvo organizirano davanje krvi, koje je prije 60 godina održano u Sisku. Tim povodom župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana MŽ Zoran Vidović primili su šesnaestoricu dobrovoljni darivatelja koji su zajedno krv dali preko tisuću i 500 puta.

 

Zahvaljujući se na njihovom odazivanju na akcije, župan Posavec naglasio je da su svojom humanošću zasigurno spasili brojne živote. Međimurska županija, zahvaljujući i njima, prednjači u broju dobrovoljnih darivatelja, na što možemo biti ponosni. Čestitkama se pridružio i zamjenik župana rekavši da će Međimurska županija uvijek podupirati njihov rad i akcije.

 

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Mladen Valkaj, rekao je da se u Međimurju godišnje prikupi oko 4 tisuća doza krvi,a otprilike toliko je i aktivnih davatelja. U prvih devet mjeseci ove godine organizirano je 42 akcije dobrovoljnog darivanja krvi na kojima je prikupljeno 3.135 doza. Zanimljivo je da je ove godine 326 osoba prvi put dalo krv.

 

Od muških darivatelja koji su u petak bili na prijemu Josip Munđar iz Selnice krv je dao 135 puta, Dragutin Kovač iz Pribislavca 132 puta, Vladimir Pergar iz Čakovca 125, Stanislav Štok iz Čakovca 114, Marijan Kolar iz Čakovca 113, Krešimir Ivanek iz Čakovca 107, Dražen Korent iz Šenkovca 102, Stjepan Vuk iz Čakovca 101, Branko Posedi iz Savske Vesi 101, a Zlatko Marciuš iz Nedelišća 100 puta.

 

Od žena, naviše puta krv je dala Gordana Bajkovec iz Čakovca, 75 puta, Marija Ban iz Šenkovca 65, Katarina Novak iz Pribislavca 63, Ana Golubić iz Vratišinca i Ana Janušić iz Kuršanca po 61, a Nada Hajdarović Pribislavca 60 puta.

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/DDK{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content