Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Treća osnovna iz Čakovca ogledni primjer provođenja nastave Građanskog odgoja

Datum objave: 25. listopada 2013.

gradjanski nas

U sklopu nastave Građanskog odgoja učenici čakovečke 3. osnovne škole u četvrtak su posjetili Međimursku županiju. Tridesetak učenika od drugog do osmog razreda ove škole, županu su prezentirali program koji se eksperimentalno provodi u ovoj međimurskoj školi.

 

U sat vremena županu i zamjeniku su pokazali na koji se način provodi program te koje su rezultate dosad postigli. Djeca su govorila o svojim viđenjima i mišljenjima o temama koje obrađuju u sklopu Građanskog odgoja, a pitanja su postavljali i samom županu.

 

Župan im je prezentirao podatke o Međimurskoj županiji, naše posebitosti i prednosti, ali je govorio i o svim planovima za aktualni mandat.

 

Inače, ovaj projekt provodi se preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za obrazovanje eksperimentalno u šest hrvatskih škola, među kojima je 3. osnovna jedina u Međimurskoj županiji. Za ovaj projekt snima se film koji će se dostaviti Vijeću Europe, a u kojem će upravo naša škola biti predstavljena kao ogledni primjer.

 

Učiteljica Građanskog odgoja Zdenka Novak najavila je novi međunarodni projekt koji će se ove školske godine raditi zajedno s partnerima iz Slovenije. Riječ je o izradi Etičkog kodeksa učenika, učitelja i roditelja, koji će se baviti međusobnim odnosom i uvažavanjem. Župan Posavec dao je punu podršku ovom projektu.

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Gradjanski{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content