Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Podijeljene diplome prvom naraštaju geronto-domaćica

Datum objave: 24. listopada 2013.

gerontodomaćice nas

Projekt pod nazivom "Centar za pomoć i njegu Međimurske županije", koji je u suradnji s Međimurskom županijom, Gradovima Murskim Središćem i Prelogom te Općinom Nedelišće provodio Autonomni centar "Act" iz Čakovca za cilj je imao osposobljavanje 20 ženskih osoba za posao gerontodomaćice. Edukaciju su uspješno završile, a u četvrtak su im na prigodnoj svečanosti uručene diplome.

 

Gerontodomaćica novo je zanimanje na hrvatskom tržištu rada, a završena edukacija omogućila im je potrebno znanje i vještine koje će pružati zavisnim članovima obitelji. Naime, riječ je o ženama koje su nezaposlene, a koje imaju zavisne članove obitelji čije stanje zahtjeva cjelodnevnu njegu. Nekima od njih omogućit će se i zapošljavanje preko Centra za pomoć i njegu Međimurske županije koji će se uskoro formirati.

 

Kako je prilikom uručivanja diploma rekao župan Međimurske županije Matija Posavec, jedna od temeljnih odrednica županijske vlasti je i briga o starijim i zavisnim osobama. Ovakav projekt omogućuje bolju, stručniju i kvalitetniju skrb o tim građanima, a onima koji se o njima skrbe mogućnost zapošljavanja i to kroz novi Centar za pomoć i njegu Međimurske županije.

 

Projekt je kraćom prezentacijom predstavila voditeljica Filipa Blažon koja je rekla da je program bio besplatan, trajao je 160 sati, sa teoretskim i praktičnim djelom, a može se evidentirat će se u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici).

 

Osim potvrda o završenoj edukaciji, gerontodomaćice dobile su i potvrde o tečaju pružanja prve pomoći odnosno o sudjelovanju na treningu mekih vještina. Potvrde su dobile Nataša Marčec iz Čakovca, Branka Vuković iz Pribislavca, Davorka Borko iz Trnovca, Draženka Novak iz Gornjeg Kuršanca, Nada Žvorc, Nadica Bacinger i Bernardica Toplek iz Nedelišća, Karolina Tučić i Katica Mesarić iz Črečana, Irena Topolnjak iz Gornjeg Hrašćana, Mira Pongrac i Đurđica Grivec iz Donjeg Vidovca, Jasnica Munđar iz Donjeg Kraljevca, Dragica Fegeš iz Slakovca, Vesna Pišpek Bradač iz Kotoribe, Anica Farkaš iz Goričana, Nevenka Živčec iz Donjeg Zebanca, Marija Mikolaj iz Murskog Središća, Radmila Perčić iz Hlapičine i Natalija Mađarić iz Peklenice.

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Gerontodomacice{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content