Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici Ekonomske i trgovačke škole idu na Dane hrvatskog turizma

Datum objave: 18. listopada 2013.

ets nas

Ministarstvo turizma raspisalo je natječaj na temu "Promocija zanimanja", na koji su se sa svojim projektom "Međimurje kak si lepo" javili i učenici Ekonomske i trgovačke Čakovec. Rad je proglašen jednim od tri najbolja, te će biti predstavljen na manifestaciji Dani hrvatskog turizma koja će se održati sljedeći tjedan u Zadru.

 

Čakovečki srednjoškolci, predvođeni mentoricama Zitom Lajtman i Sandrom Munđar u petak su nagrađeni program predstavili novinarima te županijskim dužnosnicima. Tom prilikom župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao im je na uspjehu, rekavši da smo svi na zajedničkom poslu, promociji Međimurja, njegovih znamenitosti i potencijala. Rad i nastojanja naših srednjoškolaca i njihovih profesora prepoznali su i u ministarstvu, te se nadam da će se većina sadašnjih učenika profesionalno baviti turizmom te tako pridonositi razvoju županije.

 

Zamjenica župana Sandra Herman rekla je da međimurski srednjoškolci stalno osvajaju nagrade te da je ova, iako značajna jedna u nizu. To govori o kvaliteti našeg obrazovanja, ali i o inovativnosti mladih.

 

Ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić rekla je da su vrlo ponosni što je njihov projekt proglašen jednim od najboljih u Hrvatskoj te da im je čast što će predstavljati Međimurje u Zadru. Učenicima i mentoricama to je nagrada, ali i prilika da vide kako se promoviraju u drugim sredinama.

 

Inače, projekt "Međimurje kak si lepo", prezentira povijesnu i prirodnu baštinu Međimurja, šetnjom kroz prepoznatljive lokacije.

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/ETS{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content