Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisani ugovori za stipendiranje deficitarnih zanimanja

Datum objave: 16. listopada 2013.

deficitarna nas

Obrtnička komora Međimurja i ove će školske godine stipendirati učenike deficitarnih obrtničkih zanimanja. Riječ je o projektu koji se provodi već 11 godinu uz podršku resornog ministarstva,a putem kojeg je učenicima s područja Međimurske županije podijeljeno preko milijun i 500 tisuća kuna. U srijedu su u prostorima Udruženja obrtnika Međimurja svečano potpisani ugovori za ovu školsku godinu.

 

U projekt je već osam godina uključena Međimurska županija, sedam Grad Čakovec, a prije četiri godine uključio se i Grad Prelog.

 

Kako je tom prilikom naglasio župan Međimurske županije Matija Posavec, ovaj projekt je samo jedan od brojnih u kojima sudjeluje Međimurska županija, a kojima je zajednički cilj podizanje obrazovne strukture. Novac koji će mjesečno dobivati učenici možda nije velik, no sigurno će pomoći roditeljima i učenicima u školovanju djece. Posebno je važno, rekao je Posavec, što učenici koji završe školovanje mogu brzo računati na zaposlenje, a ne gubiti mjesece i godine na Zavodu za zapošljavanje.

 

Ugovore je u srijedu potpisalo 32 učenika, od čega 19 novih. Stipendira se 11 različitih zanimanja, a mjesečna stipendija iznosi 600 kuna.

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Deficitarna{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content