Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jesen u Kraljevu vrtu

Datum objave: 15. listopada 2013.

jesen nas

Malo Čakovčanaca zna kakvo se blago krije u samom središtu grada. Naime, nasuprot upravne zgrade Županije, nalazi se kuća u kojoj je živio i radio Ladislav Kralj Međimurec i koja je nakon njegove smrti smještena memorijalna zbirka. Osim kuće tu je i sačuvano dvorište koje je zadržalo svoj izvorni izgled.

 

Kako bi se ovaj prostor približio građanima, Muzej Međimurja Čakovec svakog proljeća i jeseni organizira manifestaciju posvećenu najpoznatijem međimurskom slikaru. Ovog utorka tako je održana "Jesen u Kraljevu vrtu", koju su prigodnim programom otvorili učenici čakovečke 2. osnovne škole.

 

Kako je na otvaranju rekao ravnatelj Muzeja Međimurja Čakovec Vladimir Kalšan, svake se godine na manifestaciju odazove jedna od naših škola. Na taj način djeca uče o životu i djelu jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije, a kod ostalih se popularizira prostor u kojem je živio i stvarao.

 

Otvarajući manifestaciju zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman naglasila je da ovako vrijedan prostor u središtu grada zaslužuje da se i na ovaj način otvori javnosti. Posebno je važno, nastavila je da u ovakvim programima sudjeluju i osnovnoškolci, jer uz organizirane radionice uče o svom zavičaju, povijesti te znamenitim i zaslužnim ličnostima.

 

Održana je i likovna radionica koju su vodili akademski slikari Bojan Miljančić i Dario Štokić, a organizirana je i degustacija proizvoda međimurskih proizvođača zdrave hrane. Zanimljivo je sa su posjetitelji mogli kušati i domaći sok proizveden od krušaka iz Kraljeva vrta. Ovogodišnji sponzori priredbe bili su Croatia osiguranje i tvrtka Ambijenti iz Čakovca.

 

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Jesen{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content