Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

200 tisuća kuna za obogaćivanje turističke ponude

Datum objave: 11. listopada 2013.

potpore nas

Sredinom godine raspisan je natječaj za dodjelu bespovratnih turističkih potpora u Međimurskoj županiji za 2013. godinu. Pet odabranih projekata dobilo je ukupno 200 tisuća kuna, a Ugovori su javno potpisani u petak.

 

Kako je na konferenciji za novinare održanoj uoči potpisivanja rekao župan Međimurske županije Matija Posavec, to je konkretan primjer koliko je turizam značajna gospodarska grana za naš kraj, te koliko njegov razvoj znači za županiju. Rebalansom proračuna osigurana su sredstva, te je nakon nekoliko godina Županija ponovno počela podupirati turističke projekte. Iako stanje u Proračunu nije dopustilo preusmjeravanje više novca za ovu namjenu, sljedeće godine pokušat će se osigurati dodatna sredstva za potporu projektima koji obogaćuju ponudu i povećavaju broj noćenja, rekao je Posavec.

 

Osim proširenja postojeće turističke ponude i aktiviranja neiskorištenih turističkih potencijala, cilj ovog programa je i stvaranje novih turističkih proizvoda i promocija županije kao poželjne turističke destinacije, rekla je, među ostalim, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Na javni poziv prijavilo se 16 projekata od čega je peteročlano povjerenstvo razmatralo njih 11. Ukupna vrijednost bila je preko 3 i pol milijuna kuna, a traženo je milijun i 100 tisuća kuna potpora. Zamjenica Herman je naglasila da se ocjenjivala originalnost projekta, doprinos razvoju turističke ponude, dovršenost projekta, dosadašnja ulaganja u projekt, rezultati u turističkoj djelatnosti te novo zapošljavanje.

 

Nakon evaluacije odabran je projekt Centar za posjetitelje EKO muzej Mura – multimedijalna dvorana Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri kome je dodijeljena potpora u iznosu od 60 tisuća kuna. Drugi projekt je Uređenje i opremanje ugostiteljsko-turističkog objekta Vinogradarstva i podrumarstva Tomšić, potpore vrijedne 55 tisuća kuna. Treća potpora u iznosu od 25 tisuća kuna dodijeljena je OPG-u Šardi Tatjana za projekt Pčelarskog turizma. Četvrtka i peta potpora u iznosu od po 30 tisuća kuna dodijeljena je OPG-u Novak – Posavec Marija i Seljačkom domaćinstvu i vinogradarstvu Vere Turk za projekte Uređenje i adaptacije smještajnih kapaciteta odnosno Povećanje smještajnih kapaciteta seoskog turizma.

 

Zahvaljujući se u ime potpisnika ugovora, predsjednik Turističke zajednice Svetog Martina na Muri Franjo Makovec rekao je da se Međimurje sve više profilira kao kontinentalna turistička destinacija te da projekti poput ovog povećavaju turističku ponudu, povećavaju broj noćenja te pridonose cjelokupnom razvoju.

 

Kako je naglašeno, očekuje se da svi projekti budu dovršeni i u funkciji do sredine iduće godine, a sredstva će potpisnicima ugovora biti isplaćena do kraja ove godine.

 

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Potpore{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content