Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veleposlanica Republike Makedonije u Hrvatskoj nj.e. Daniela Karagjozska boravila u službenom posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 10. listopada 2013.

makedonka nas

Makedonija i Hrvatska nemaju neriješenih pitanja iz prošlosti, imaju zajedničku povijesti i slične interese. No, gospodarska suradnja je u posljednjih nekoliko godina u opadaju, te se to mora promijeniti. Upravo je povećanje gospodarske razmjene između dviju zemalja jedan od glavnih zadataka veleposlanice Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj nj.e. Daniele Karagjozoske, koja je u srijedu posjetila Međimursku županiju.

 

Kako je konferenciji za novinare održanoj u Maloj vijećnici nakon sastanka, istaknuo župan Međimurske županije Matija Posavec, jedna od zadaća županijskih službi je i otvaranje novih mogućnosti za ulaganja li i otvaranja poslova za tvrtke s područja županije. Makedonija je danas veliko gradilište te se postoje mogućnosti sudjelovanja naših građevinara u tim poslovima. Također,suradnja je moguća i na kulturnom planu te u zajedničkim projektima prema inozemnim fondovima.

 

Veleposlanica Karagjozoska je naglasila da je prvi put u Međimurju te da se osobno uvjerila da je ovo najrazvijeniji dio Hrvatske. Interesa i mogućnosti za suradnju ima, te smatra da i Makedonija i Hrvatska jedna drugoj imaju što ponuditi.

 

Veleposlanica je razgovarala i s gradonačelnicima i načelnicima te predstavnicima većih tvrtki u Međimurskoj županiji. Na kraju posjeta posjetila je i tvrtku "Bernarda" d.o.o. iz Pušćina koja već više godina posluje s Makedonijom.

{gallery}2013galerije/Listopad_2013/Makedonka{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content