Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MOVE Week projekt: Pronađimo svoj pokret i postanimo aktivniji

Datum objave: 7. listopada 2013.

NWM MOVE-Week

MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života u Europi. U sklopu kampanje Now We Move, promiče se sport i fizička aktivnost kroz njegov utjecaj na svakog pojedinca, ali i na cjelokupno europsko društvo.               

 

     
Ove godine održava se u razdoblju od 7. do 13. listopada, u više od 30 europskih zemalja.

Now We Move kampanja nastala je s ciljem da se do 2020. godine broj tjelesno aktivnih građana poveća za čak 100 milijuna. Ta vrlo ambiciozna vizija ostvariva je ukoliko se velik broj ljudi u Europi svake godine priključi projektima poput ovoga i na taj način pokažu primjer prednosti aktivnog života. Ciljevi MOVE Week-a su: podići svijest o prednostima tjelesne aktivnosti, poticanje na tjelesnu aktivnost i razvoj novih oblika sportskih aktivnosti.

Prvi MOVE Week održan je 2012. godine, a uključio je 23 europske države s čak 140,000 sudionika. Glavni oganizatori kampanje su International Sport and Culture Association (ISCA) i Eureopean Cyclists' Federation (ECF), pod pokroviteljstvom Europske unije, a u okviru programa potpore „Special Annual Events“ i sa medijskim partnerom Eurosport.

MOVE Week nastavlja ostvarivati svoje ciljeve pa se tako i ove godine održava u Hrvatskoj pod nazivom MOVE Week Croatia.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, MOVE Week će se realizirati na našim prostorima u organizaciji DRITE - Udruga studenata kineziologije u znanstveno-stručnom radu , Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, te uz podršku Grada Zagreba.

Ciljevi projekta MOVE Week Croatia za 2013. godinu su:
•    Vise od 3000 individualnih sudionika
•    10 gradova
•    30 MOVE Week aktivnosti.

Kako bi projekt bio još uspješniji, a događanja brojnija, u MOVE Week tim pridružili smo i MOVE agente. Udruga Moj bicikl, Next bike, Vitafest 2013. i trgovački centar Point Vrbani, zajedno sa već navedenim organizatorima projekta, Županijska liga protiv raka Čakovec sa svojim klubovima, Udruga građana „Gardruža“ Gardinovec, Udruga za promicanje kvalitete života Turen iz Podturna, Fitness klub „ATOM ANT“ Podturen, Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, Međimurski savez sportske rekreacije sport za sve, Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Udruga Sportske rekreacije „Sport za sve“  Mala Subotica, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec, Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, Dječji vrtić „Dječja mašta“ Čakovec, Srednja škola Čakovec – učenici zdravstvenog usmjerenja med.sestra/tehničar, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Plesni studio Vivona Čakovec, pomoći će nam da ostvarimo glavni cilj i potaknemo građane da postanu i ostanu aktivni ili potaknu druge na zdrav život i tjelesnu aktivnost.

 

VAŽNE ČINJENICE:
•    600 000 smrtnih slučajeva godišnje u Europi zbog tjelesne neaktivnosti.
•    100 milijardi € direktni su i indirektni troškovi u zdravstvu zbog tjelesne neaktivnosti u Europi na godišnjoj razini.
•    2/3 odrasle populacije u Europi ne provodi tjelesnu aktivnost u preporučenom obimu.

Za više informacija o MOVE Week projektu na internet stranicama:
http://nowwemove.com/
https://www.facebook.com/NowWeMove

 

Popis aktivnosti koje koordinira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije možete pogledati ovdje.

 

Kontakt:
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije
Tel:+385 40 386839 ili +385 40 386 838
Tel: +385 98 206 464

 

Move Week Croatia:
Marketing i odnosi s javnošću
Tel: +385 91 536 7781
        +385 99 730 9093
e-mail: moveweekcroatia@gmail.com

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content