Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od sljedeće sezone međimurski suveniri u kvarnerskim ljetovalištima

Datum objave: 2. listopada 2013.

komadina nas

Župan primorsko-goranske županije Zlatko Komadina u srijedu je boravio u službenom posjetu Međimurskoj županiji. Riječ je o nastavku suradnje i povezivanju dviju hrvatskih regija koje imaju mnogo toga zajedničkog.

 

Na konferenciji za novinare održanoj nakon radnog sastanka, oba župana istaknula su da prijateljstvo između dviju županija nije slučajno, jer je riječ o regijama tradicionalno orijentiranim prema Zapadu. Prema riječima župana Međimurske županije Matije Posavca, iskustva koje ima Primorsko-goranska županija u razvoju turizma nama itekako mogu koristiti. Također, velike mogućnosti postoje i mogućnosti plasiranja naših proizvoda tijekom turističke sezone, a kako je rekao župan Posavec već sljedećeg ljeta u prostorima turističkih zajednica te županije naći će se i međimurski autohtoni suveniri. Nadalje, kako je u obje županije razvijeno vinarstvo, dogovoren je i dolazak njihovih vinara na slijedeće Urbanovo. U Primorsko-goranskoj županiji razvijena je Palijativna skrb te će se njihova iskustva koristiti nakon što se izgradi novi Dom zdravlja Čakovec, u kojem će biti smješten i hospicij.

 

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina naglasio je da je razmjena iskustva između župana korisna, pogotovo među županijama u kojima se slično razmišlja. U Međimurskoj županiji se najdalje otišlo u selektiranju, sakupljanju i odlaganju otpada te je za ta iskustva Primorsko-goranska županija zainteresirana. Suradnja već postoji i u obrazovanju između riječkog Sveučilišta i našeg Veleučilišta, te je treba pojačati. Župan Komadina je najavio i skori posjet dolazak izaslanstva Primorsko-goranske županije u Rijeku.

 

Gost iz Rijeke obišao je i prostore Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu, Međimursko veleučilište, a bio je i na proslavi 120-te obljetnice uvođenja električne energije u Međimurju.

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Komadina{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content