Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Stjepan Mesić pridružio se akciji Radio gorice za Katružu

Datum objave: 30. rujna 2013.

mesic nas

Međimurska županija jedina je regija u Hrvatskoj koja ima zakladu koja se brine o građanima koji si iz vlastitih prihoda ne mogu priuštiti lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Međimurska zaklada solidarnosti "Katruža" djeluje već trinaest godina, kupila je lijekova vrijednosti preko 2 i pol milijuna kuna, a zahvaljujući brojnim akcijama postala je prepoznatljiva u Hrvatskoj. Jedna takva tradicionalna, "Radio gorice za Katružu" održana je ovu subotu.

 

Tradicionalno u organizaciji Zaklade i Radija 1 iz Čakovca, start vesele povorke je bio ispred Gradskih bazena "Marija Ružić" u Čakovcu, odakle se krenulo prema Gornjem Međimurju. Kod vinara Vladimira Horvata iz Svetog Urbana pridružio im se predsjednik Republike Hrvatske u mandatu 2000. - 2010. Stjepan Mesić.

 

Uvijek sam podržavao humanitarne akcije, pogotovo one koje pomažu bolesnima, rekao je tom prilikom Stjepan Mesić. Katuža je jedinstvena zaklada u Hrvatskoj te se i druge sredine mogu ugledati na Međimursku županiju, naglasio je Mesić.

 

Župan Međimurske županije i upravitelj Zaklade Matija Posavec rekao je da ova tradicionalna akcija pokazuje da ljudi kod nas, unatoč krizi nisu zaboravili da uvijek ima onih kojima je pomoć potrebna. Zaklada je u proteklom vremenu pomogla mnogim našim sugrađanima, a tako će biti i u budućnosti.

 

Akcija se inače provodila i prošlu subotu, kada je prikupljeno 625 kg grožđa i mošta te 1.110,00 kuna. Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su obitelji: Čavničar iz Stanetinca, Čurin iz Gornje Dubrave, Cikač iz Dunjkovca, Vrbanec iz Zasadbrega, Šipek iz Nedeliša, Špiranec iz Nedelišća, Flinčec iz Prhovca, Lesar iz Gornjeg Hrašćana, Pergar iz Macinca, Škvorc iz Macinca, Germek iz Macinca, Blagus iz Macinca, Karlovčec iz Okruglog Vrha, Posedi iz Trnovca, Sirc iz Male Subotice, Legac iz Samobora, Kocijan iz Šenkovca, Toplek iz Pušćina, Dolinščak iz Raskrižja, Bogdan iz Svetog Urbana, Marjanović iz Svetog Urbana i Leček – Letis iz Pretetinca .

 

Ove pak je subote prikupljeno 1.460,00 kuna i 720 kg grožđa i mošta. Donirale su obitelji: Golub iz Nedelišća, Posavec iz Nedelišća, Kregar iz Dunjkovca, Lončarić iz Gornjeg Hrašćana, Bogdan Silvija i Rudi iz Njemačke, Magdalenić iz Čračana, Jambrović iz Prhovca, Pranjić iz Čakovca, Korunić iz Nedelišća, Goricaj iz Nedelišća, Zadravec iz Svetog Urbana, Kelenc iz Gornjeg Hrašćana, Posavec iz Črečana, prijatelj obitelji Kelenc iz Zagreba, Sklepić-Posel iz Macinca, Kumer iz Prhovca, Novak iz Čakovca, Dobranić iz Slemenice, Zemljić iz Prhovca, Leček-Letis iz Pretetinca, Perišić iz Nedelišća, Novak iz Ptuja, Novak iz Gornje Dubrave i Novak Mladen iz Slakovca.

Sponzori akcija bili su: Jamnica d.d. Zagreb, Tasa Novo Selo Rok, Mesnice Mihalić Nedelišće, Međimurske vode d.o.o. Čakovec, Vajda d.d. Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Pekara Suncokret Čakovec, Horvat univerzal Varaždin i Međimurka BS Čakovec, a za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend, Nočna smjena , Đura z Međimurja i Josip Sanjković-Mitrica.

"Katruža" se posebno zahvaljuje obitelji Čavničar iz Stanetinca, Vinogradarstvu i vinarstvu Tomšić iz Železne Gore i Vinarstvu Horvat iz Svetog Urbana, vozaču Željku Sršanu – Campiju i Dejanu Paniću, kao i svim vinogradarima, beračima i sudionicima akcije.

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Mesic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content