Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje se predstavlja u Francuskoj

Datum objave: 27. rujna 2013.

francuska nas

Od 12. do 19. listopada u francuskom Château de Coucyu u sklopu 16. dana hrvatske kulture predstavit će se Međimurska županija. U 80-minutnom programu nastupit će nekoliko hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga, a Županija će se predstaviti i u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu.

 

Kako je na konferenciji za novinare održanoj u petak istaknula zamjenica župana Sandra Herman, program je koncipiran na način da se francuskoj publici predstavi ono najbolje što Međimurje ima, odnosno hrvatsko i međimursko kulturno nasljeđe. Predviđeno je pet nastupa u različitim gradovima, a Međimurska županija predstavit će se i u našem veleposlanstvu u Francuskoj. Zamjenica je najavila i potpisivanje Sporazuma o suradnji između Međimurske županije i francuskog departmana Aisne.

 

Predstavljajući program, predsjednik Zajednice hrvatsko kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač rekao je da u programu sudjeluju članovi folklornog i tamburaškog ansambla KUU "Zvon" iz Male Subotice, vokalna skupina "Stridone" iz Štrigove, Zrinska Garda Čakovec i Nikolina Virgej Pintar. Bit će prikazana tri kratka filma čakovečkog ŠAF-a te film o Međimurju koji je izradio Studio "Dvije lije" iz Čakovca.

 

Inače, Dani hrvatske kulture u Francuskoj održavaju se već dva desetljeća i to na inicijativu, g. Jean-Claudea Dumonta, predsjednika Društva hrvatsko-francuskog prijateljstva. Program će se domaćoj publici predstavit u čakovečkom Centru za kulturu u srijedu 2. listopada, s početkom u 19:00 sati. Ulaz je besplatan!

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Francuska{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content