Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija i Grad Zagreb imaju mnogo prostora za suradnju

Datum objave: 24. rujna 2013.

kosor nas

Međimurska županija i Grad Zagreb imaju mnogo toga zajedničkog te međusobnom suradnjom mogu napraviti mnogo za razvoj obiju regija. Kako sve ne bi ostalo samo na deklarativnom, Grad Zagreb će već ove godine realizirati dva konkretna projekta, naglasak je to sa u utorak održane konferencije za novinare povodom radnog posjeta predsjednika Skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora Međimurskoj županiji.

 

Obraćajući se okupljenim novinarima, župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je ovo početak suradnje između regija te da je Zagreb kao glavni grad Hrvatske nezaobilazan u promoviranju Međimurja, ali i traženju podrške za zajedničke projekte. Upravo zato, rekao je Posavec, jedna od prvih hrvatskih regija s kojim ćemo surađivati bit će Grad Zagreb. Konkretno je dogovoreno osiguravanje prodajnog prostora u Zagrebu gdje će se prezentirati i promovirati međimurski autohtoni proizvodi, kao i naše manifestacije i turistička ponuda.

 

Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor rekao je Zagreb želi razvijati dobre odnose sa svim hrvatskim regijama, posebice onima koja su motor razvoja Hrvatske. Zagreb i Međimurje među najrazvijenijim hrvatskim regijama koje mogu surađivati na mnogim poljima, a ponajprije na produbljivanju gospodarske suradnje, rekao je Kosor.

 

Na sastanku održanom prije konferencije, razgovaralo se o razvoju turizma, zajedničkom nastupu prema europskim fondovima, kao i o gospodarskoj suradnji.

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Kosor{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content