Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Josipović: Drago mi je što u Međimurju osjećam optimizam

Datum objave: 19. rujna 2013.

Josipović nas

Međimurje je dio Hrvatske u koji uvijek rado dolazim, posebice zbog činjenice da u razgovoru s dužnosnicima ali i ljudima osjećam optimizam. A to nam je u ovim vremenima izuzetno važno, rekao je među ostalim, prilikom posjeta Međimurskoj županiji, predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.

 

Predsjednik je Međimurje posjetio u četvrtak, tijekom nekoliko sati boravka održao je sastanak sa županijskim dužnosnicima, radni ručak sa gradonačelnicima i načelnicima međimurskih gradova i općina, rezanjem groza simbolično označio početak berbe grožđa, a svojom nazočnošću uveličao je Svečanu akademiju povodom Spomendana oslobođenja Međimurja 1991.

Predsjedniku su prezentirani planovi koje Međimurska županija ima u gospodarskom i turističkom razvoju. Ulaskom u Europsku uniju otvaraju nam se nove perspektive, a pripremom projekata želimo iskoristiti novac koji nam je na raspolaganju u EU fondovima. Gradonačelnici i načelnici predsjednika su upoznali s projektima u svojim jedinicama, ali i problemima s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Predsjednik je odao nam je priznanje zbog našeg odnosa prema investitorima, rekavši da bi se ostatak Hrvatske trebao ugledati na nas. Posebno je istaknuo činjenicu da ga veseli što je u razgovoru s načelnicima i gradonačelnicima osjetio optimizam, nešto što Hrvatskoj u ovom trenutku itekako treba.

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da su predsjednika upoznali s projektima od kojih očekuje da Međimurju daju novi razvojni zamah. Sjeverni dio Hrvatske odavno je u Europi, nisu nam strane zapadne norme i pravila rada i ponašanja i zbog toga prednjačimo u Hrvatskoj. Svoje šanse vidimo u razvoju turizma, posebice eno gastronomije i agro turizma, rekao je Posavec, te pozvao predsjednika da prilikom posjeta stranim državnicima lobira za Međimurje.

U OPG-u Petković predsjednik je simboličnim rezanjem grozda označio početak berbe grožđa u Međimurju. Vlasnik Zvonko Petković i predsjednik Udruge Hortus Croatiae Zdravko Dvanajšćak predsjednika su upoznali s očekivanim karakteristikama ovogodišnjeg uroda grožđa, kao i s tržišnim potencijalom koji imaju međimurska vina.

 

Posjet predsjednika završio se u Čakovcu gdje je prisustvovao Svečanoj akademiji povodom 22. obljetnice Međimurja od JNA. Tom je prilikom naglasio da međimurski doprinos oslobađanju Hrvatske nije malen te da svi moramo biti ponosni na naše očeve, susjede i prijatelje koji su bez pitanja uzeli oružje u ruku i krenuli braniti Hrvatsku.

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Josipovic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content