Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija predstavila se na 21. međunarodnom bjelovarskom sajmu

Datum objave: 8. rujna 2013.

bjelosajam nas

Naša je županija ove godine bila županija partner 21. međunarodnog bjelovarskog sajma. Preko 30 sudionika iz Međimurja, što samostalno, što kao dio zajedničkih nastupa ove je godine svoje proizvode i usluge predstavilo posjetiteljima, ali i ostalim izlagačima, kojih je prema riječima organizatora bilo ukupno 400-tinjak.

 

Bjelovarski sajam najveći je sajam ove vrste u Hrvatskoj, a u protekla dva desetljeća profilirao se u regionalnu manifestaciju koji ulazi u "utakmicu" sa sličnim sajmovima u susjednim zemljama. Zanimljivo je da je partner prvog sajma također bila Međimurska županija.

 

Sajam je bio otvoren od petka do nedjelje, a drugog dana kratkim programom predstavila se Međimurska županija. Izlagački prostor bio je posvećen gastro-enološkim posebitostima Međimurja, a predstavljeni su i turistički potencijali.

 

Župan Međimurske županije Matija Posavec predstavljajući Međimurje naglasio je da Međimurje kraj koji može poslužiti kao primjer drugima. U Međimurju žive marljivi, radišni i vrijedni ljudi, rekao je, koji već odavno u svom mentalitetu imaju ukorijenjene europske vrijednosti. To je nešto na što smo ponosni i što želimo prenijeti na druge. Jedna od mogućnosti je i suradnja između sjevernih hrvatskih županija, kakvu su prije dva mjeseca inicirali župani iz ovog dijela Hrvatske. A upravo suradnja između regija i zajednički nastup prema Zagrebu i Brusselu može rezultirati novim i većim projektima, rekao je župan Posavec.

 

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs rekao je da se sajam izrodio kao međužupanijska manifestacija, a tada novu manifestaciju prva je podržala upravo Međimurska županija. Danas kad smo članica Europske unije, krug je zatvoren te je ponovno red na Međimurje, te ponovno označava početak novog razdoblja za sajam, ali i za međužupanijsku suradnju.

 

U glazbenom dijelu programa nastupili su Ksenija Kramar i tamburaški sastav Kumovi, dok je međimursku tradicionalnu gastronomiju na suvremen način predstavio Marko Palfi.

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Bjelosajam{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content