Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 2. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika

Datum objave: 6. rujna 2013.

kolegij nas

Prvi put dosad, Sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika u Međimurskoj županiji nije održana u Čakovcu, već na terenu. Prema najavi župana Međimurske županije Matije Posavca i predsjednika Kolegija Franje Makovca to će i ubuduće biti praksa.

 

Prema županovim riječima, želja je da se odlaskom na teren pokaže da se Međimurje sastoji od 25 jedinica lokalne samouprave od kojih svaka ima svoje specifičnosti. Raditi na terenu i direktno se upoznati sa eventualnim problemima, nama u županiji, ali i ostalim gradonačelnicima i načelnicima može samo koristiti, rekao je župan. Sjednice služe i za razmjenu iskustava i kontakata, a kako smo na početku mandata, i za dogovaranje zajedničkih razvojnih programa. A to se puno bolje može napraviti na terenu nego u uredu, završio je župan Posavec.

 

Na dnevnom redu našlo se nekoliko točaka od čega je najviše pozornosti izazvao Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja. O njemu je okupljene gradonačelnike i načelnike izvjestila Marina Kodba iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PS Čakovec. Načelnici i gradonačelnici upoznali su se i s obvezama koje proizlaze iz Zakona o zaštiti i spašavanju, problematici sufinanciranja cijene vrtića za udomljenu djecu.

 

Na kraju je održana prezentacija o ulozi lokalne samouprave u regionalnom razvoju. O tome gdje je mjesto općina i gradova u strategiji razvoja sjeverne Hrvatske, govorile su ravnateljica Agencije za regionalni razvoj RH Ines Kos i voditeljica službe u Sektoru za politiku regionalnog razvoja Uprave za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH Ines Franov Beoković.

 

{gallery}2013galerije/Rujan_2013/Kolegij{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content