Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju kreće raspisivanje javnog poziva za POS

Datum objave: 28. kolovoza 2013.

POS nas

Općina Šenkovec u cilju daljnjeg razvoja svoje sredine, na prostoru prema Čakovcu popularno zvanom "Pitomača", gradit će osam zgrada sa ukupno 96 stanova putem programa poticajne stanogradnje. Ovih dana kreće anketiranje potencijalnih kupaca, a ukoliko interes bude velik, s gradnjom bi se započelo u najkraćem roku.

Projekt je predstavljen na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u prostorima Općine Šenkovec. Načelnik Saša Horvat rekao je da on za općinu znači mnogo jer će se u ovu prosperitetnu sredinu privući novi, mladi stanovnici. U resornim ministarstvima, AUDIO-u te APN-u dobili su zeleno svjetlo za početak projekta, a ukoliko se krene u realizaciju, Općina će nastojati osigurati potrebnu infrastrukturu koja neće ulaziti u konačnu cijenu stana. Prema njihovim izračunima, cijena četvornog metra trebala bi biti najviše 800 eura, što je 30 posto manje nego je trenutna cijena na tržištu. Horvat je pozvao sve zainteresirane da se jave na anketu, jer o broju interesenata ovisi hoće li se ići u realizaciju ovog projekta.

Ovo su prvi stanovi koji bi se prema državnom modelu POS-a trebali graditi u Međimurskoj županiji, čime ćemo biti jedna od nekoliko sredina u Hrvatskoj gdje će se stanovi grade putem poticajne stanogradnje, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Novi, jeftini stanovi potrebni su Međimurju iz više razloga, a najvažniji je to da se tako građanima omogućuje jeftinija kupnja nekretnine u vlastitoj sredini. Time se posebice mladi i obrazovani potiču da svoj život i karijere grade upravo ovdje, te stoga ne sumnja da će interes biti velik. Osim niske cijene četvornog metra, model državnog POS-a omogućuje nižu kamatu, manje instrumenata osiguranja te poček plaćanja kredita, naglasio je župan Posavec.

Pozvao je sve zainteresirane da se jave na anketu koja će se početi provoditi sljedeći tjedan. Inače, Općina Šenkovec ima planove na susjednoj lokaciji u budućnosti graditi i novu zgradu Osnovne škole. To, uz blizinu Čakovca, također pridonosi atraktivnosti projekta.

 

{gallery}2013galerije/Kolovoz_2013/POS{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content