Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljeni novi kreditni programi HBOR-a za mlade i početnike uz subvenciju kamata

Datum objave: 28. kolovoza 2013.

Minpo1

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev najavili su novi kreditni programi Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za mlade  do 30 godina i poduzetnicima početnicima,  u kojima će kamatnu stopu subvencionirati Ministarstvo poduzetništva i obrta.

 

Unutar programa "Poduzetništvo mladih", društva koja su u većinskom vlasništvu jedne ili više osoba mlađih od 30 godina i čiju upravu vodi osoba u dobi do 30 godina, moći će kandidirati za kredite u iznosu od 80 tisuća do 700 tisuća kuna, bez vlastitog učešća to jest uz stopostotni udio HBOR-a.
Rok otplate je 12 godina, uključujući dvogodišnji poček. Kamatna stopa je četiri posto, ali kako Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatu s dva postotna boda, tako će kamatna stopa u konačnici za korisnike biti dva posto.

U programu "Početnici", iznos kredita je od 80 tisuća do 1,8 milijuna kuna, pri čemu za kredite do 700 tisuća kuna uz stopostotni udjel HBOR-a, dok je za kredite u iznosima od 700 tisuća do 1,8 milijuna kuna predviđeno 15-postotno učešće korisnika. Rok otplate je 14 godina, uključujući poček od tri godine.

 

Korisnici mogu biti mali i srednji poduzetnici koji posluju manje od dvije godine i mlađi su od 55 godina. Kamatna stopa ista je kao kod kredita za mlade, odnosno u konačnici dva posto.

Za subvencioniranje kamata kredita HBOR-a za mlade i/ili početnike predviđen je iznos od tri milijuna kuna, a detaljne informacija o oba programa poduzetnici mogu dobiti na internetskim stranicama HBOR-a i Ministarstva poduzetništva i obrta.

 

Izvor: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=434

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content