Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimursku županiju pristiglo skoro milijun eura bespovratnih sredstava Europske unije u okviru natječaja IPA IV

Datum objave: 22. kolovoza 2013.

ministarstvo obrazovanja

U srijedu, 21. kolovoza 2013. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu, svečano je potpisana darovnica Europske unije o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja IPA IV ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redovit obrazovni sustav'' temeljem koje je u Međimursku županiju pristiglo 984.363 eura.

 

 

Cilj darovnice je promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju. Sredstva će se utrošiti u provođenje projekta koji će doprinijeti uključivanju mladih iz različitih skupina u nepovoljnom položaju u obrazovni sustav. Tako je Međimurska županija dobila  178.701 eura, Udruga slijepih i slabovidnih Međimurske županije 198.391 eura, OŠ Mursko Središće 94.435 eura, Dječji vrtić Čakovec 178. 500 eura, OŠ Orehovica 187.287 eura i OŠ Podturen 147.049 eura. Uz spomenuta sredstva dodatna sredstva obuhvatiti će i institucije te udruge s područja Međimurja koje su partneri nositeljima iz drugih županija: Udruga odgajatelja ''Krijesnica'' te OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

 

Predstavnici spomenutih institucija Ugovor su potpisali s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta, Željkom Jovanovićem te ravnateljem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ivanom Šutalom.

 

Foto izvor: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12661&sec=1933

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content