Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ovogodišnje investicije u međimursko školstvo preko 6 milijuna kuna

Datum objave: 22. kolovoza 2013.

skole nas

Kao i prošlih godina, Međimurska županija će ove godine u izgradnju i obnovu školskih objekata uložiti 6.141.188,00 kuna. Najveći dio radova odvija se tijekom ljetnih mjeseci, kako bi nova školska godina mogla početi u obnovljenim prostorima.

 

Neke od radova u četvrtak je obišao župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Sonja Tošić Grlač. U izjavi za novinare ispred osnovne škole u Gornjem Mihaljevcu župan Posavec naglasio je ulagajući u obnovu i izgradnju škola, podižemo uvjete i kvalitetu provođenja nastave. Iako neki radovi neće biti završeni do početka školske godine, njihovo odvijanje neće ometati normalno odvijanje nastave.

 

Najveća ovogodišnja investicija je izgradnja novog objekta Gimnazije "Josipa Slavenskog" Čakovec, 2.286.936,00 kuna. Radovi još nisu započeli, zbog žalbe na natječaj, no uskoro bi se i tamo trebali vratiti građevinari. Već ranije pola milijuna kuna uloženo je u početak gradnje školske sportske dvorane u Goričanu, a u rujnu će početi i obnova stolarije na zgradi OŠ "Vladimir Nazor" u Pribislavcu, za što je osigurano 200.000,00 kuna. Ukupno će se za kapitalne investicije utrošiti 4.143.910,00 kuna.

 

Za sanaciju krovišta na pet škola namijeneno je 980.000,00 kuna, u što ulazi i sanacija krovišta na dvorani OŠ "Petar Zinski" u Šenkovcu, vrijedna 150.000,00 kuna. Također, isti iznos uložit će se u izradu i projektne dokumentacije za dogradnju PŠ Gornji Hrašćan.

 

Ostatak novca utrošit će se za redovno održavanje po međimurskim srednjim i osnovnim školama.

 

{gallery}2013galerije/Kolovoz_2013/Skole{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content