Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljeno 150 izlagača na 8. voćarskom sajmu

Datum objave: 22. kolovoza 2013.

kraljevec nas

Od 30. kolovoza do 1. rujna u Donjem Kraljevcu održat će se 8. voćarski sajam. Ova tradicionalna manifestacija okuplja poljoprivredne proizvođače iz Međimurja i susjednih županija, ali i prodavače opreme i strojeva za voćarstvo.

Najavljujući ovogodišnji sajam zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Županije u četvrtak, rekao je da u Donji Kraljevec voćari dolaze ne samo prezentirati svoje proizvode, već i odslušati stručna predavanja. Županija je tradicionalni suorganizator, te je iz svog proračuna ove godine za organizaciju i oglašavanje namijenila 18.600,00 kuna. Vidović je naglasio da već zatvaranjem vrata ovogodišnjeg sajma moraju početi pripreme za sljedeći, na koji bi trebao biti međunarodni.

 

Predsjednik Organizacijskog odbora Tomislav Horvat, rekao je da su na sajam pozvali i ministra poljoprivrede, a žele ga upoznati sa problemima koje imaju voćari a vezani su uz prodaju, otkup i plasman njihovih proizvoda. Sajam je i mjesto na kojem se obznanjuje otkupna cijena jabuke za aktualnu sezonu. Prema Horvatu, postoje naznake da ove godine neće biti poticaja, a očekuje se cijena između 2,50 i 3 kune po kilogramu za ekstra kvalitetu.

 

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat rekao je da je sajam važan i za Donji Kraljevec, ali i sve proizvođače i one vezane uz voćarstvo kao mjesto na kojem izmjenjuju iskustva ali i saznaju novosti.

 

Inače, iznajmljena je cijela dvorana, očekuje se 150 izlagača, a bit će više tvrtki koje će izlagati poljoprivrednu opremu. Cijena ulaznice bit će 10 kuna, očekuje se oko 2 tisuće posjetitelja.

{gallery}2013galerije/Kolovoz_2013/Kraljevec{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content