Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posavec: Međimurski doprinos u Domovinskom ratu je nemjerljiv

Datum objave: 5. kolovoza 2013.

 

domovinske nas

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenca u ponedjeljak je u Čakovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Zajednički vijenac kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu položila su izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskih rata. Svijeće podno Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, pored izaslanstava zapalili su i brojni građani.

 

 

U kraćem obraćanju župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je da se danas s ponosom prisjećamo trenutaka kad su hrvatski vojnici pobjedonosno ušli u Knin, ali i s tugom sjećamo naših očeva, supruga i prijatelja, koji su tijekom ranih devedesetih svoje živote položili na oltar domovine.

"Hrvatska vojska i policija pripremajući se za "Oluju" ništa nisu prepustili slučaju, tako da je ta operacija u povijesnim udžbenicima zapisana kao jedna od najbolje isplaniranih i s najmanje kolateralnih, pogotovo civilnih žrtava. Mi koji tih dana nismo bili na bojištima, pratili smo razvoj događaja putem medija te kao nikad bili jedno s našim braniteljima. Svi pamtimo slavlja i dočeke ratnika prilikom povratka u svim našim gradovima. Onda smo Europi i svijetu pokazali kako se bori za slobodu, štuju vlastiti junaci, ali i uspostavlja red i planira razvoj.

 

 

Želim još jednom podsjetiti na ulogu Međimurja i Međimuraca i u samoj Oluji ali i cijelom Domovinskom ratu. Naš doprinos slobodi je nemjerljiv, počevši od prvih dana i oslobađanja vojnih objekata do završetka mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja.", ravršio je župan Posavec.

 

{gallery}2013galerije/Kolovoz_2013/Domovinska{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content