Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija mnogo očekuje od razvoja turizma

Datum objave: 1. kolovoza 2013.

matesic nas

Kontinent ima mnogo toga za ponuditi u turističkom pogledu, a Međimurje u tome treba biti predvodnik. U srijedu otvoreno Porcijunkulovo jedna je od takvih manifestacija koja je brendirala Čakovec i Međimurje i koja pridonosi našoj prepoznatljivosti u nacionalnim okvirima. Rečeno je to, među ostalim prilikom jučerašnjeg posjeta direktorice Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić Međimurskoj županiji.

 

Iako je povod za dolazak bilo otvorenje Porcijunkulova, Matešić je održala i radni sastanak s dužnosnicima Međimurske županije te kasnije i članovima Turističkog vijeća. U izjavi za novinare rekla je da joj je izuzetno drago što je došla u Međimurje i Grad Zrinskih, regiju koja se svojim turističkim proizvodima uspješno pozicionira na hrvatskoj turističkoj karti. Upravo manifestacije poput Porcijunkulova trebaju integralni dio kontinentalne ponude, jer primjerice turistima koji dolaze u glavni grad, itekako su zanimljive destinacije koje su udaljene sat vremena vožnje. Također, pohvalila je i razvoj cikloturizma, jer je upravo takav oblik turizma doživljava uzlet na europskom tržištu.

 

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da Međimurje ima najbolje rezultate u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te da od turizma mnogo očekujemo. Međimurje od svih županija u Hrvatskoj jedina ima najveći porast broja turista iz godine u godinu uz indeks 113 posto. Iako smo u broju turista ispod jedan posto ukupnog nacionalnog rezultata, razvidno je da postoji veliku potencijal. Međimurje je rijetka regija u svijetu sa čijih se brežuljaka može vidjeti čak pet zemalja. Osim prirodnih ljepota cilj je da se Međimurje kao regija brendira i kroz desetak manifestacija od kojih je Porcijunkulovo jedna od njih. Upravo zato u nekim projektima trebamo i očekujemo pomoć države, odnosno HTZ-a, rekao je župan Posavec.

 

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman naglasila je da sadašnja pozicija Međimurja nije slučajna, jer se ovdje u razvoj turističke infrastrukture ulaže već desetak godina. Neke stvari iz Smjernica nacionalnog razvoja turizma do 2020. godine kod nas su već odavno ostvarene. No, pred nama je još puno posla, rekla je Herman, a Međimurje mora postati regija prepoznatljiva i po svojoj eno-gastronomskoj ponudi. Upravo zato trebamo puno jaču podršku resornog ministarstva i HTZ-a.

{gallery}2013galerije/Srpanj_2013/Matesic{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content