Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Vrdoljak posjetio Međimursku županiju

Datum objave: 31. srpnja 2013.

vrdoljak nasU srijedu je u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Osim kraćeg razgovora s dužnosnicima Međimurske županije ministar Vrdoljak, preko sat i pol razgovarao je s predstavnicima međimurskih tvrtki o temama koje muče naše gospodarstvenike.

 

Vrlo sam zadovoljan što je sastanak s gospodarstvenicima organiziran na ovaj način, izjavio je ministar, jer sam imao priliku čuti koji konkretni problemi muče realni sektor. Vlada čini sve kako bi im se pomoglo u ova gospodarski krizna vremena, no bez privatnih investicija neće biti rasta. One su ključne, a Vlada mora pomoći svakom onom koji želi ulagati u Hrvatsku i poslovati poštujući naše zakone, rekao je Vrdoljak.

 

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da ulaskom u Europsku uniju međimurski izuzetni geografski položaj i prometna povezanost postaje velika prednost kod privlačenja stranih investitora. Međimurje je uvijek bilo i bit će "investor friendly" regija, a tome je dokaz i nedavno otvorena tvornica u Prelogu, gdje su se sve potrebne dozvole izdale za 16 dana. Svatko to želi investirati poštujući zakone te za pošten rad dati poštenu plaću kod nas je dobrodošao, istaknuo je Posavec.

 

Inače, ujutro je u Varaždinu potpisan Ugovor o uspostavljanju jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013. godinu, vrijedan 585.000,00 kuna. Fond se uspostavlja radi pomoći poduzetnicima kod izdavanju jamstava sektora prerađivačke industrije i to prehrambene, tekstilne, obućarske, kožne, drvo-prerađivačke, kemijske, metalurške i elektroničke industrije, kako bi im se povećala konkurentnost, zapošljavanje, te rast proizvodnje i izvoza.

 

Ministar je na županovu zamolbu posjetio i tvrtku Čateks u Čakovcu te razgovarao sa predstavnicima Uprave i zaposlenika, koji su ga upoznali sa situacijom u kojoj se nalaze. Čateks je najstarije hrvatsko tekstilno poduzeće koje je trenutno u problemima zbog još uvijek neriješenih javnih natječaja koje su raspisali Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo zdravlja.

 

Inače, u pratnji minstra bili su i pomoćnica ministra za industrijsku politiku, energetiku i rudarstvo Jelena Zrinski Berger i glavni savjetnik ministra Predrag Bogičević.

 

{gallery}2013galerije/Srpanj_2013/Vrdoljak{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content