Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

Datum objave: 1. srpnja 2013.
Predstavnitvo_EK
Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju svoja vrata zatvorila je Delegacije Europske unije, a otvoreno je Predstavništvo Europske komisije.
Predstavništvo djeluje kao glavna veza između Komisije s jedne strane te vlasti i građana država članica s druge strane. Ono osigurava redovitu i pravovremenu komunikaciju i tok informacija. Tranzicijski tim bit će zadužen za postupno zatvaranje pretpristupne financijske pomoći.

Sjedište Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu.

Predstavništva Europske komisije koja se nalaze u svih 28 država članica Europske unije imaju svoje regionalne urede u Barceloni, Belfastu, Bonnu, Cardiffu, Edinburghu, Marseilleu, Milanu, Münchenu i Wrocławu. Njihova je zadaća upoznati medije i javnost s politikama Europske unije te izvijestiti Komisiju o postignutom značajnom napretku u predmetnoj zemlji. Predstavništva su pod nadležnošću potpredsjednice Europske komisije Viviane Reding.

Informacijski centar EU-a također je prestao s radom 30. lipnja, a za sva pitanja vezana uz Europsku unije i EU institucije građani se mogu obratiti Predstavništvu Europske komisije te Uredu za informiranje Europskog parlamenta.

Izvor: http://ec.europa.eu/croatia/index_hr.htm
Slika: http://ec.europa.eu/croatia/index_hr.htm

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content