Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan kretivnih tehnologija na TICM-u

Datum objave: 7. svibnja 2013.

U svrhu poticanja kreativnosti kao pokretačke sile razvoja na Danu kreativnih tehnologija 2013., Tehnološko-inovacijski centar Međimurje na jednom mjestu okupit će neke od najboljih stvaratelja kreativnog sadržaja u Hrvatskoj. Događaj će se održati 15. svibnja 2013. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec.

Ideje kroz kreativni proces ostaju trajno zabilježene kao vrijednost i dokaz čovjekove sposobnosti stvaranja. Težnja za boljim, funkcionalnijim i vizualno privlačnijim prikazima ideja postoji u svakom segmentu stvaralaštva i ona je glavni pokretač razvoja novih i atraktivnijih kreativnih sadržaja. Iako tehnologija sama po sebi ne jamči kreativnost, kreativni proces uvelike ovisi o dobrom poznavanju tehnologija.

Događaj će se sastojati od niza izrazito atraktivnih multimedijalnih prezentacija na kojima će biti predstavljene tehnologije korištene za izradu kreativnih sadržaja i na kojima će stručnjaci iz pojedinih područja kreativnog stvaralaštva podijeliti svoja znanja i iskustva kroz primjere iz prakse.

Dan kreativnih tehnologija 2013. ne bi smjeli propustiti kreativci, posebice oni koji djeluju u području grafičkog dizajna, web dizajna, fotografije, filma i video produkcije, 3D dizajna, razvoja aplikacija za pametne uređaje ili interaktivnih aplikacija. Predavanja će biti zanimljiva i znatiželjnicima koji žele zaviriti iza kulisa suvremenog stvaralaštva i upoznati se s kreativnim procesom u kojem su moderne tehnologije jedan od osnovnih alata.

Sažeti program događanja:

9,00 - 9,15 Uvodni govor, Ivan Plačko,Bojan Pečnik, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (www.ticm.hr)
9,15 - 9,45   Predstavljanje „Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić“, Dr.sc. Nikica Gilić, Hrvatski filmski savez (www.hfs.hr)
9,45 - 10,30    Intervencije u prostor, Tomislav Vujnović, Vizije.hr  (www.vizije.hr)
10,30 - 10,45  Pauza
10,45 - 11,45  Online obrazovni projekt “Where maths is fun”, Toni Milun (www.tonimilun.com)
11,45 - 12,30 Inovativne tehnologije u svakodnevnom životu, Davor Komerički, 5/GROUP (www.5group.eu/)
12,30 - 13,15    Pauza za ručak
13,15 - 14,45 Vaš proizvod/usluga u najboljem svijetlu, Davorin Mance, Fotoklub Čakovec (www.fotoklub-cakovec.hr)
14,45 - 15,30    Vizualni efekti - svijet gdje umjetnost izaziva tehnologiju, Kristijan Mršić, Momentum studio (www.momentum-studio.com/)

Sudjelovanje na radionicama i predavanjima je besplatno.  Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje putem internetske stranice događanja www.dkt.ticm.hr najkasnije do 13. svibnja 2013. godine.

Za dodatne informacije o događaju kontaktirajte:
Gorana Levačića na broj telefona: 099/257 4710 ili adresu elektroničke pošte: goran.levacic@ticm.hr ili
Ivana Plačka na broj telefona: 099/212 0581 ili adresu elektroničke pošte: ivan.placko@ticm.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content