Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren natječaj „Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva“

Datum objave: 16. travnja 2013.
ek_i_minpoEuropean Enterprise Promotion Awards – EEPA je nagrada koju dodjeljuje Europska komisija od 2005. godine institucijama lokalne i regionalne uprave koje potiču razvoj poduzetništva. Glavni cilj i svrha natječaja jest prepoznati i dati priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za poticanje poduzeća i poduzetništva, predstaviti i podijeliti s državnim, lokalnim i regionalnim upravama iz drugih europskih zemalja primjere dobrih politika i praksi za poticanje poduzetništva, povećati svijest o važnoj ulozi poduzetnika u našim društvima te ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.

Natjecanje je namijenjeno svim tijelima javne vlasti zaduženima za kreiranje politika, s posebnim naglaskom na tijela na lokalnoj i regionalnoj razini. Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.  Hrvatska će nominirati dva najbolja projekta na nacionalnoj razini i kandidirati ih za dodjelu nagrada na europskoj razini. Priznanja će biti dodijeljena pobjednicima u pojedinim kategorijama te ukupnom pobjedniku.

Dodjela nagrada EEPA za 2013. godinu održat će se u 6 različitih kategorija koje prepoznaju uspješne poduzetničke inicijative:
1.    Poticanje poduzetničkog duha
2.    Ulaganje u poduzetničke vještine
3.    Poboljšanje poslovnog okruženja
4.    Poticanje internacionalizacije poslovanja
5.    Potpora razvoju „zelenog“ tržišta i učinkovito korištenje resursa
6.    Odgovorno i „uključujuće“ poduzetništvo

Rok za dostavu dokumentacije Ministarstvu poduzetništva i obrta za EEPA natječaj je 7. lipnja 2013. godine.

Više informacija o natječaju možete pronaći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i stranicama Europske unije.

(Izvor fotografije: http://www.minpo.hr)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content