Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet učenika 3. a razreda III. OŠ Čakovec Međimurskoj županiji

Datum objave: 15. travnja 2013.
Sandra01
Učenici 3. a razreda III. OŠ Čakovec s učiteljicom Anom Jeđud u četvrtak 11. travnja posjetili su Međimursku županiju. Njihov je domaćin bio Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo i pročelnica Sandra Golubić.

Učenici su se željeli upoznati s problematikom zaštite okoliša i prirode na području županije u sklopu Integriranog nastavnog dana sa zajedničkom temom Dan planeta Zemlja, koji se tog dana odvijao u njihovoj školi. Ujedno su učenici sa učiteljicom ovim posjetom realizirali ishode Građanskog odgoja i obrazovanja – njegovu ekološku dimenziju, budući da III. OŠ Čakovec eksperimentalno provodi građanski odgoj. Od strane pročelnice učenici su upoznati s radom i nadležnostima upravnog odjela, s posebnim naglaskom na obvezu informiranja javnosti i uključivanje javnosti u procese odlučivanja u području zaštite okoliša, odnosno na koji način dodatne informacije mogu pridonijeti kvaliteti dokumenata, odnosno javnih politika u procesu donošenja.
Sandra09
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content