Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Delegacija Europske unije raspisala novi natječaj „Hrvatska – 28. EU članica”

Datum objave: 28. ožujka 2013.
natjecaj12
Povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, Delegacija EU-a u RH raspisala je novi natječaj pod nazivom „Hrvatska – 28. EU članica”. Cilj natječaja je podići svijest vezano za pitanja koja se tiču EU-a te obilježiti pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, planirano za 1. srpnja 2013. Natječaj se sastoji od tri kategorije.


Za prvu kategoriju mogu se prijaviti učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Za prijavu na natječaj učenici će trebati napraviti kartu Europske unije koja uključuje 28 zemalja članica, s Hrvatskom kao 28. članicom. Na natječaj se prijavljuju cijeli razredi, a ne učenici individualno. Tri najbolja razreda osvojit će stolno računalo za svoj razred i jednodnevni izlet u park prirode Lonjsko polje.

Druga kategorija namijenjena je učenicima srednjih škola, koji trebaju osmisliti i nacrtati strip o Europskoj uniji, zemljama članicama ili Hrvatskoj u EU. Radovi se također mogu baviti pitanjima europskog građanstva i demokratskog sudjelovanja građana u EU te na taj način obilježiti i Europsku godinu građana 2013. Nagrade za ovu kategoriju uključuju put u Bruxelles te tablet računala.

Treća kategorija namijenjena je profesionalnim i amaterskim dizajnerima. Svi zainteresirani za dizajn mogu poslati svoja kreativna vizualna rješenja koja obilježavaju ulazak Hrvatske u EU kao 28. članice. Uz vizualno rješenje, potrebno je osmisliti i uključiti prigodni slogan ili poruku. U ovoj kategoriji, tri najbolja rada će osvojiti novčane nagrade u iznosima od 15.000 kn, 10.000 kn ili 5.000 kn.

Više informacija i pravila natječaja možete pronaći na internetskim stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj.

(Izvor fotografije: http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=4679)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content