Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 4. sjednica Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima

Datum objave: 22. ožujka 2013.
logoU utorak 12. ožujka 2013. u prostorijama  Međimurske županije održana je 4. sjednica Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima. Odbor koji je osnovan 1997. s ciljem povezivanja Međimurja i pomurskih Hrvata tj. Hrvata koji žive u pograničnim područjima uz rijeku Muru, čine načelnici samouprava iz Republike Mađarske, predstavnici pomurskih Hrvata iz Republike Slovenije te načelnici i gradonačelnici pograničnih općina i gradova iz Međimurske županije.


Na početku sjednice predsjednik Odbora, gosp. Dean Hunjadi, povodom svog prvog predsjedanja pozdravio je i izvijestio prisutne o provedenim aktivnostima Odbora, dok su članovi informacijama o ostvarenim i planiranim aktivnostima pokazali vrlo uspješnu međusobnu suradnju koja je rezultirala partnerstvom u provedenim prekograničnim projektima financiranih sredstvima Europske Unije. Unatoč velikog broja provedenih projekata, izraženo je nezadovoljstvo rezultatima posljednjeg natječaja IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je zatraženo od Županije da iskoristi svoj utjecaj kao jedna od najuspješnijih županija u povlačenju sredstava iz EU fondova.


Na dnevnom redu Sjednice bila je i organizacija proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Zamjenik župana gosp. Matija Posavec obavijestio je članove o osnivanju Organizacijskog odbora obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju s ciljem organizacije i koordinacije proslave te je pozvao sve gradove i općine da dostave svoje ideje i prijedloge. Suradnja s ministarstvom, veleposlanstvima i državama članicama omogućiti će dodatne programe no potrebna je i koordinirana suradnja svih općina i gradova koji graniče s Mađarskom i Slovenijom kako bi se organizirala proslava koja će ujedno biti i promocija Međimurja kao regije u cijeloj Europi.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content