Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana humanitarna akcija Banke hrane Hrvatske, Međimurske i Varaždinske županije "Tvoje malo nekome puno znači"

Datum objave: 18. ožujka 2013.

IMG_5109Na inicijativu udruge “Banka hrane Hrvatska”, Međimurske i Varaždinske županije u subotu 16. ožujka 2013.  provedena je Akcija prikupljanja hrane "Tvoje malo nekome - puno znači ".

Ove godine sakupljeno je 8 tona hrane na šesnaest lokacija velikih trgovačkih lanaca Kauflanda Konzuma, Plodina, KTC-a, METSS-a i Kitro-a u Čakovcu, Varaždinu, Prelogu, Ivancu i Nedelišću.   Trgovački su lanci time pokazali visoku razinu socijalne osjetljivosti, ali i odgovorno korporativno ponašanje.

U Međimurskoj županiji akciji se odazvalo pedesetak volontera i veliki broj građana koji su donirali trajne namirnice brašno, šećer, rižu, trajno mlijeko, ulje, dječju hranu, tjesteninu i konzerve koje će našim najsiromašnijim sugrađanima biti podijeljene preko Caritasa župe Sv. Nikole Čakovcu, Caritasa župe Presvetog trojstva Nedelišće te Caritasa župe svetog Jakoba Prelog.

Akcija je dokaz da naši sugrađani, i sami pogođeni gospodarskom krizom, imaju veliko srce i rado pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Sigurni smo da ćemo uz ovakve rezultate svi zajedno nadolazeće uskrsne blagdane dočekati u sretnijem ozračju.

Posebni doprinos akciji dala su djeca OŠ Draškovec, OŠ Donji Kraljevec i II. Osnovne škole Čakovec koji su dokaz da nikada nije prerano početi se baviti humanitarnim radom.

Banka hrane Hrvatska, Međimurska i Varaždinska županija zahvaljuju suorganizatorima Gradu Prelogu i općini Nedelišće, svim trgovačkim centrima koji su sudjelovali u akciji, vatrogascima i pravnim osobama koje su osigurale prijevoz prikupljene hrane    (u Međimurskoj županiji to su Javna vatrogasna postrojba Čakovec i Komunalno poduzeće grada Preloga PRE-COM), te distributivnim centrima koji će osigurati da ta hrana dođe u prave ruke  (u Međimurskoj županiji to su Caritasovi centri Čakovec, Prelog i Nedelišće) te brojnim volonterima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji.

Na posebnoj donaciji zahvaljujemo i Mlinu Julija koji je donirao 250 kg brašna te proizvođaču tjestenine Marodi koji je donirao 55 paketa (22,5 kg) tjestenine.

{gallery}2013galerije/Ozujak_2013/bankahrane{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content