Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet direktorice sajma Interfiliere i predstavnice Francuske tekstilne komore gđe Lorance Neree Međimurskoj županiji

Datum objave: 14. ožujka 2013.
photo2
Direktorica Sajma na početku svoga boravka u Međimurskoj županiji susrela se sa županom Međimurske županije g. Ivicom Perhočem. U kraćem razgovoru gđa Neree je izrazila zadovoljstvo što se međimurske tekstilne tvrtke vraćaju na europsko tržište te prenijela svoje dojmove glede nastupa na sajmu Interfiliere Paris 2013. Župan je zahvalio na uloženom trudu i pomoći tekstilcima, poglavito zbog obnavljanja kontakata s velikim francuskim i europskim modnim kućama koje su bili klijenti u prošlosti.

Na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali gđa Laurence Neree, direktorica sajma "Interfiliere Paris", i Olivier Medros, delegat Promosalons za Jugoistok Europe i koordinator za Istočnu Europu, Zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica UO-a za gospodarstvo, promet i europske integracije Međimurske županije Vesna Haluga, direktorica Promosalons Hrvatska Tatjana Matijašević Medros, Petra Matuza Tkalec iz tvrtke "MTČ Štrigova" i direktorica tvrtke "Studio Stuff" d.o.o. iz Čakovca Natalija Golubić govorilo se o nastupu međimurskih tekstilnih tvrtki na sajmu u siječnju te planovima za nastup na istom sajmu u srpnju ove godine.


Sajam "Interfiliere Paris 2013." najveći je svjetski sajam donjeg rublja i kupaćih kostima, koji se svake godine održava u siječnju i srpnju u Parizu. Sajam je prilika ne samo za izlaganje, već i sklapanje poslova, jer se radi o sajmu koji posjećuju samo izlagači i oni koji su zainteresirani za sklapanje poslova, a ne šira publika koja bi došla na razgledavanje izložaka.

Zamjenik župana Matija Posavec posebno je istaknuo kako si je Međimurska županija u svojevrsnoj gospodarskoj diplomaciji zacrtala suradnju s drugim regijama i zemljama u svjetlu ulaska Hrvatske u EU s temeljnom zadaćom pomoći našim gospodarstvenicima.

Naglasio je da je uloga županije otvarati vrata za što se ulažu maksimalni napori i što bi u konačnici trebalo rezultirati sklapanjem novih poslova, a time i otvaranjem novih radnih mjesta.

Petra Matuza Tkalec, predstavnica MTČ-a Tvornice trikotaže iz Štrigove, posjet sajmu u Parizu ocijenila je izuzetno uspješnim, a gđa Natalija Golubić iz tvrtke "Studio Stuff" kazala je da je za međimurske tekstilne tvrtke bilo iznimno značajno biti prisutan na najvećem tekstilnom sajmu zbog prilike za pronalaženje novih poslovnih kontakata, ali i praćenja novih trendova što uvelike može pridonijeti uspješnosti i razvoju poslovanja.

Gđa Neree je obišla i tvrtku Trgotex kako bi se i osobno uvjerila u kapacitete, stručnost i kvalitetu roba i usluga koje nude međimurski tekstilci.


{gallery}2013galerije/Ozujak_2013/tekstilci{/gallery} 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content