Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

3. izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske

Datum objave: 25. veljače 2013.
3. IZLOŽBA BUČINOG ULJA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE
Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija dana 05. travnja 2013. godine organiziraju 3. IZLOŽBU BUČINOG ULJA sjeverozapadne Hrvatske.
Prije dvije godine započeli smo s održavanjem manifestacije koja sadrži ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.
Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje Sjeverozapadne Hrvatske, a  svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, seljaci su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, a s porastom potražnje za ovom vrijednom namirnicom sve više poljoprivrednika u njoj vidi šansu i za svoj gospodarski razvoj.
Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja,
POZIVAMO
sve zainteresirane proizvođače s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije da se prijave na 3. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 05. travnja 2013. godine u Zaboku.
Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do 28. veljače 2013. godine   u  Upravni odjel za poljoprivredu,  Magistratska 1, 49 000 Krapina ili na e-mail: drazenka.grah@kzz.hr ili na broj faksa: 049/329-203.
Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje održat će se 04. ožujka 2013. godine od 08-12 sati u prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 1, 49 000 Krapina.
Dostavlja se 2 x 250 ml ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 x 250 ml ulja u boci s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije na broj telefona: 049/329-086.
buca
Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija dana 05. travnja 2013. godine organiziraju 3. IZLOŽBU BUČINOG ULJA sjeverozapadne Hrvatske. Prije dvije godine započeli smo s održavanjem manifestacije koja sadrži ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane proizvođače s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije da se prijave na 3. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 05. travnja 2013. godine u Zaboku.
Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje Sjeverozapadne Hrvatske, a  svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, seljaci su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, a s porastom potražnje za ovom vrijednom namirnicom sve više poljoprivrednika u njoj vidi šansu i za svoj gospodarski razvoj.  Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja, POZIVAMOsve zainteresirane proizvođače s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije da se prijave na 3. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 05. travnja 2013. godine u Zaboku.
Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do 28. veljače 2013. godine u Upravni odjel za poljoprivredu, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na e-mail: drazenka.grah@kzz.hr ili na broj faksa: 049/329-203.Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje održat će se 04. ožujka 2013. godine od 08-12 sati u prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 1, 49 000 Krapina. 
Dostavlja se 2 x 250 ml ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 x 250 ml ulja u boci s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije na broj telefona: 049/329-086.
Obrazac prijave možete skinuti OVDJE.  
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content