Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija pozvana da se priključi najvećem teritorijalnom udruženju u Srednjoj Europi – Pannon EGTC-u

Datum objave: 20. veljače 2013.
IMG_6341Zamjenik župana g. Matija Posavec  19. veljače 2013. boravio je u Pečuhu gdje se sastao s predsjednikom Pannon EGTC-a i gradonačelnikom grada Pečuha dr. Zsoltom Pavom, direktorom Pannon EGTC-a g. Janosom Giranom i Zamjenikom direktora g. Tiborom Hebarom kako bi dogovorili članstvo Međimurske županije u najvećem teritorijalnom udruženju u Središnjoj Europi.

Zamjenik župana g. Posavec i pročelnica UO za gospodarstvo, promet i EI mr.sc. Vesna Haluga prezentirali su čelništvu Pannon EGTC-a sve prednosti priključenja Međimurske županije ovoj značajnoj organizaciji.

  G. Posavec izrazio je želju Međimurske županije za članstvom u Pannon EGTC-u prvenstveno zbog mogućnosti daljnjeg razvoja multikulturalnosti, skrbi za mlade i provedbe zajedničkih razvojnih projekata i programa s područja gospodarstva, zaštite okoliša i posebice turizma.

Europska unija je za financiranje projekata i programa teritorijalne suradnje u financijskoj perspektivi 2014. – 2020. predvidjela 12 milijardi eura zbog čega je važno u što kraćem vremenskom razdoblju definirati zajedničke projekte i programe kako bi se u što većem dijelu participiralo u navedenom iznosu.

Bez obzira na složenu proceduru ulaska u punopravno članstvo, čelništvo je jednoglasno prihvatilo inicijativu g. Posavca i pozvalo Međimursku županiju da se odmah uključi u definiranje projekata te kao promatrač aktivno sudjeluje u radu EGTC-a.

Prihvaćena je i inicijativa g. Posavca da se u članstvo pozovu i susjedne županije što je također jednoglasno prihvaćeno te je za travanj dogovorena konferencija na kojoj bi se definirale procedure glede članstva u Pannon EGTC-u.

G. Posavec izrazio je iznimno zadovoljstvo održanim sastankom. Uvjeren je da se članstvom Međimurske županije u Pannon EGTC-u otvaraju brojne nove mogućnosti, a što je najvažnije – mogućnosti financiranja projekata i programa koji će pridonijeti danjem razvoju Međimurja u cjelini i pozicionirati ga na karti značajnih europskih regija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content