Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Party u mraku

Datum objave: 13. prosinca 2012.
pozivnica
U srijedu 12. prosinca, u prostorima restorana Pilke u Čakovcu, održano je druženje pod nazivom „Prvi party u mraku“ u organizaciji Udruge slijepih i Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije Međimurske županije.

Zbog čega je ovaj party bio specifičan? Pa upravo zbog toga što su svi prisutni u potpunom mraku mogli na vrlo originalan način i bar donekle doživjeti kako to „vide“ slijepe osobe. Na samom početku gosti su dobili povez na oči te su dopraćeni do svog mjesta u prostoriji koja je bila potpuno zamračena. Ovakova, nepoznata atmosfera, pružila je sasvim novo iskustvo otkrivanja nekih drugih osjeta poput zvukova, okusa, mirisa, prepoznavanja osoba samo po boji i tonalitetu glasa, snalaženja u prostoru te bolje pamćenje detalja.

Goste su na početku pozdravili predsjednica Udruge gđa. Marija Ciglar i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije, mr.sc. Vesna Haluga koje su izrazile svoje zadovoljstvo odazivom gostiju koji su bili najuglednije osobe iz kulturnog, političkog i javnog života Međimurja, poput zamjenika župana g. Matije Posavca, zamjenika gradonačelnika Grada Murskog Središća, g. Dražena Srpaka, Žige i dr., a koje su posluživali glumci iz Kazališta slijepih i slabovidnih iz Zagreba.

Moderator g. Vojin Perić, pobrinuo se za istinski doživljaj i ujedno pokušao senzibilizirati prisutne za probleme i prepreke s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content