Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ulaganja u međimursko zdravstvo u 2012. godini

Datum objave: 3. prosinca 2012.

Vrcak01_nas
U ovoj je godini u Županijsku bolnicu Čakovcu uloženo preko 4 milijuna kuna. Daleko najveći dio tog iznosa dalo je Ministarstvo zdravlja i to preko nabavke i servisa medicinskih uređaja. Rekao je to, među ostalim ravnatelj čakovečke Županijske bolnice. Dragutin Kopasić,dr.med. spec. anesteziolog, na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u prostorima Međimurske županije.

Nabavljena su dva ultrazvučna dijagnostička uređaja, popravljen je mamograf, raznom opremom, opremljen je Objedinjeni hitni bolnički prijam. Također, određeni dio opreme nabavljen je putem donacija, Tomsonov reaktor zahvaljujući Privrednoj banci Zagreb, a inkubator preko Udruga Kluba roditelja nedonoščadi "Palčić". No, prema ravnatelju Kopasiću, ministarstvo je za potrebe međimurskog zdravstva izdvojilo i 5.400.000,00 kuna i to za otplatu kredita, za što je izdvojeno i 9 milijuna kuna decentraliziranih sredstava.

Na konferenciji su govorili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Međimurske županije, Lidija Bijelić, dr.med spec. epidemiolog, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, Branko Vrčić, dr.med.spec. anesteziolog, i zamjenica ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vera Gojković, dr.med.spec. urgentne medicine. Zamjenica Gojković i ravnatelj Vrčić govorili su o iskustvima novog sustava rada hitne medicinske pomoći na području Županije. Istaknuli su da se sustav još uhodava, te da još uvijek dolaze osobe čiji zdravstveni problemi nisu hitni. No, taj broj se iz mjeseca u mjesec smanjuje te je za očekivati da će sljedeće godine sustav u potpunosti funkcionirati kako je i zamišljeno.

Pročelnica Bijelić na kraju je izvijestila da su svi gradovi i općine potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta hitnog prijevoza osoba s infarktom u Zagreb, tako da će ovaj uhodani i korisni način zbrinjavanja hitnih pacijenata nastaviti raditi kao i dosad.Kao poseban projekt ,HZZO financira i palijativni mobilni tim pri Domu zdravlja Čakovec,a suglasnosti za zapošljavanje djelatnika u taj tim ,su u proceduri Ministarstva zdravlja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content