Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana humanitarna akcija Banke hrane Hrvatske, Međimurske i Varaždinske županije "Pomozi mi prijatelju"

Datum objave: 19. studenoga 2012.
banka_hrane_foto1

Povodom svjetskog dana siromaštva, a na inicijativu udruge “Banka hrane Hrvatska”, Međimurske i Varaždinske županije u subotu 17. studenoga 2012.  provedena je Akcija prikupljanja hrane "Pomozi mi Prijatelju".


Ove godine sakupljeno je 3,5 tone hrane na osam lokacija velikih trgovačkih lanaca Kauflanda Konzuma i Plodina u Čakovcu i Varaždinu koji su pokazali visoku razinu socijalne osjetljivosti, ali i odgovornog korporativnog ponašanja.

U oba grada akciji se odazvalo više od četrdeset volontera i veliki broj građana koji su donirali trajne namirnice brašno, šećer, rižu, trajno mlijeko, ulje, dječju hranu, tjesteninu i konzerve koje će našim najsiromašnijim sugrađanima biti podijeljene preko župana Sv. Nikole u Čakovcu i Varaždinu i Caritasa Varaždinske biskupije.

Ova akcija dokaz je da  naši sugrađani i sami pogođeni gospodarskom krizom imaju veliko srce i rado pomažu onima kojima je to najpotrebnije kako bismo svi zajedno nadolazeće božićne blagdane dočekali u što sretnijem ozračju.

Posebni obol akciji dala su djeca OŠ Draškovec i dječjeg vrtića „Potočnica“ iz Male Subotice koji su dokaz da nikada nije prerano za početi se baviti humanitarnim radom.

Banka hrane Hrvatska, Međimurska i Varaždinska županija zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji i sa zadovoljstvom mogu najaviti sljedeću koja će biti održana početkom ožujka 2013. pod geslom „Tvoje malo – nekom puno znači“, uz želju da se što je moguće prije u funkciju stavi i regionalni centar za županije Sjeverozapadne Hrvatske čime bi se osigurala kontinuirana pomoć u hrani najpotrebitijima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content