IMG_9312

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA d.o.o.  organiziralo je predavanje  „Ususret EU fondovima“ za djelatnike JRLS-ova, institucija, organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija  i gospodarstvenike – jednom riječju, za sve zainteresirane i potencijalne prijavitelje i korisnike projekata financiranih iz EU fondova.

Stručnjaci Ministarstva upoznali su sudionike s ključnim razlikama između dosadašnjih EU fondova koji su bili dostupni Hrvatskoj i tzv. post-pristupnih fondova, s naglaskom na programe kohezijske politike, koji se odnosi na regije s BDP-om manjim od 75 % prosjeka EU, u što ulazi i Hrvatska. Također, bilo je govora i o budućim programima Teritorijalne suradnje, u koji se osim prekograničnih programa, u kojima je Međimurska županija istaknuta kao jedna od najboljih u privlačenju sredstava, ubrajaju i brojni programi u kojima ćemo u ravnopravnom i partnerskom odnosu moći surađivati sa svim zemljama EU.

Britanski konzultant g. Richard Harding predstavio je Tematske ciljeve EU za razdoblje 2014. – 2020., te brojnim primjerima potaknuo sudionike seminara na raspravu i osmišljavanje projekata za buduće programsko razdoblje.

Prezentacije s navedenog predavanja dostupne su na http://www.redea.hr/novosti/odrzano-predavanja-ususret-eu-fondovima.


IMG_9303