Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Darovnica uz kredit za projekte energetske učinkovitosti

Datum objave: 30. listopada 2012.
EIB
Korištenje sredstava Darovnice iz Programa Europske komisije – Energy Efficiency Finance Facility za 2006. (ukupan iznos Darovnice od 1.800.000,00 EUR) i 2007. godinu. (ukupan iznos Darovnice od 2.100.000,00 EUR) osmišljeno je i provodi se u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB). Sredstva Darovnice mogu se koristiti uz korištenje kreditnih sredstava iz izvora EIB-a, izravno putem HBOR-a ili preko poslovnih banaka s kojima HBOR ima uspostavljenu poslovnu suradnju.


Krajnji korisnici kredita:

•    Trgovačka društva, obrtnici i ostale pravne osobe
•    Jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave i društva u njihovu vlasništvu
•    Pravne osobe u vlasništvu središnje države

Krediti su namijenjeni za financiranje osnovnih sredstava u okviru ulaganja koja pridonose uštedi energije i/ili smanjenju emisije CO2, odnosno ulaganja kojima se povećava energetska učinkovitost objekata u zgradarstvu i industriji. U sklopu Programa Europske komisije EEFF 2007, uz financiranje energetske učinkovitosti, moguće je financiranje osnovnih sredstava za ulaganja u projekte obnovljivih izvora energije.


Više informacija na HBOR

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content