Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan središnji događaj povodom Europskog tjedna kretanja

Datum objave: 19. rujna 2012.

dan14m
U srijedu, 19. rujna 2012. na Trgu Republike u Čakovcu održana je središnja manifestacija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji je organizirala Međimurska županija u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Gradom Čakovcem. Program je započeo u 9:00 sati zatvaranjem ulice Tome Masaryka za vozila na motorni pogon u prijepodnevnim satima kako bi se smanjila buka i onečišćenje zraka. Ulični prostor iskorišten je za natjecanja u vožnji biciklima, rolama i romobilima za osnovnoškolce.

Istovremeno se na Trgu Republike ispred Centra za kulturu odvijao bogat program sa svrhom osvješćivanja  građana o potrebi korištenja alternativnih načina kretanja te o korisnosti istih za naše zdravlje. Tako su građani mogli izmjeriti krvni tlak, šećer i indeks tjelesne mase na štandu Zavoda za javno zdravstvo dok je tristotinjak najmlađih uživalo u vožnji biciklima, natjecalo se u nagradnoj igri Raiffeisen banke ili uživalo na simulatoru vožnje s naprednom tehnologijom virtualne stvarnosti. Svoj aktivni duh pokazali su i korisnici Doma za starije i nemoćne koji su pod sloganom „Mladi i moćni“ svojim vježbama kao i članovi udruge Sport za sve, a pridružili su im se i ostali prisutni.

Na štandovima su se zainteresirani mogli upoznati s radom Policije, Hrvatskog autokluba, Volonterskog ureda Međimurja, a neki su se odlučili i na vožnju električnim i običnim biciklima tvrtke Beciklin d.o.o. te elektro-kočijom čime su mogli osjetiti duh prošlosti i budućnosti u jednom.
Gradsko društvo Crvenog križa iz Čakovca, prikazalo je vježbe spašavanja ozlijeđenih u prometu i pružanja prve pomoći.  
U petak 21. rujna 2012. održati će se natjecanje "Sigurno i vješto u prometu“ za djecu I. razreda osnovnih škola na Poligonu za pješake i vozače bicikla u Čakovcu. Kasnije isti dan s početkom u 13.00 sati, održati će se biciklijada županijskih i gradskih djelatnika.

Ovim putem se osim svim sudionicima zahvaljujemo i svim sponzorima:

Beciklin d.o.o.
Raiffeisen stambena štedionica d.d.
Čakovečki mlinovi d.d.
Poljoprivredna zadruga Čakovec
Dok-ing d.o.o.
Iznajmljivanje Alex
Zdrava krava
i medijski pokrovitelj Radio Čakovec

{gallery}2012galerije/Rujan_2012/eu_kretanje{/gallery}   

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content