Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

REDEA-i i TIC-u 370 tisuća kuna za poticanje poduzetništva

Datum objave: 3. rujna 2012.

Maras01m
U četvrtak je u službenom posjetu Međimurju boravio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. On je najprije u pratnji svog zamjenika Dražena Prosa i pomoćnika Stjepana Koraja obišao tvrtku PIB extra iz Štefanca.

Naime, razlog za posjet ovoj tvrtki koja zapošljava oko 120 radnika, proizvodi kalupe koji se koriste u ljevačkim procesima u strojarstvu i brodogradnji te uspješno posluje, je njihovo sudjelovanje na natječaju GAZELE 2012. Riječ je o projektu poticanja konkurentnosti malih tvrtki koje svojim poslovanjem potiču tržišnu uspješnost, povećavaju zaposlenost i ubrzano se razvijaju. PIB extra ove je godine dobio nešto preko 400 tisuća kuna. Prilikom posjeta ministar je naglasio da su sustavi poticanja ove godine promijenjeni, te da je sada jedini kriteriji uspješnost tvrtke i dobro razrađen projekt. Poduzeća poput ovog trebaju biti primjer ostalima, jer unatoč krizi uspješno posluju te izvoze na zapadna tržišta.

Maras je posjetio i Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje i Tehnološko inovacijski centar Međimurje. I ovom posjetu povod je bilo je uspješno prijavljivanje projekata ovih tvrtki na programe ministarstva. Konkretno, riječ je o programu MINPO-a "Poduzetnički impuls - Plan poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu".

Na kraju radnog sastanka upriličeno je i službeno potpisivanje ugovora o provedbi projekta „Poduzetničke potporne institucije“ za 2012. godinu između MINPO-a i REDEA-e, kojim MINPO dodjeljuje 131.376,00 kuna bespovratnih sredstava za provođenje aktivnosti promocije i potpore poduzetništvu, a TIC za istu svrhu 243.513,00 kuna.

S Redeom je upriličeno i svečano potpisivanje Ugovora, a tom je prilikom direktorica REDEA-e, Sandra Polanec Marinović, prezentirala aktivnosti koje REDEA-e provodi s ciljem promocije i potpore razvoju poduzetništva s naglaskom na aktivnosti koje će se provesti uz financijsku potporu MINPO-a.

Ministar Maras pohvalio je napore i doprinos REDEA-e u razvoju poduzetničkog okruženja županije i jačanju gospodarstva te izrazio podršku Ministarstva radu agencije i planiranim aktivnostima.

{gallery}2012galerije/Kolovoz_2012/Maras{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content