Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan europske suradnje u Međimurju

Datum objave: 3. rujna 2012.

Dana 21. rujna 2012. godine po prvi će se puta diljem Europe slaviti Dan europske suradnje u sklopu europskog tjedna koji traje od 17. do 23. rujna, a uključuje 75 različitih programa i više od 100 lokalnih događanja. Cilj kampanje, čiji je službeni slogan “Zajedničke granice nas približavaju”, je promovirati suradnju između europskih regija i država te postignuća kojima je ona rezultirala. Počevši od 90-tih godina 20. stoljeća vise od 20 tisuća projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije pomoglo je u podizanju kvalitete života građana Europe kroz otvaranje radnih mjesta, poboljšanje sustava zdravstvene zaštite, prijevoza i opskrbe energijom.

Upravo se Međimurska županija može pohvaliti najvećim brojem provedenih prekograničnih projekata u Hrvatskoj što je rezultat povoljne geografske lokacije na granici s dvije zemlje članice Europske unije te zahvaljujući proaktivnim dionicima iz javnog i privatnog sektora. U svrhu daljnje promocije prekogranične suradnje sa susjednim regijama i državama te prezentacije nekih od postignuća, trenutačnih inicijativa i budućih planova, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, te Međimursko veleučilište u Čakovcu, uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva (ZTT) IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska vas pozivaju da sudjelujete u
Danu europske suradnje u Međimurju
koji će se održati u  četvrtak, 20. rujna 2012. godine.
Dan europske suradnje uključuje tri događanja: središnje događanje, koje je usredotočeno na prezentaciju rezultata, trenutačnih aktivnosti i planova na polju prekogranične suradnje te dva popratna događanja koja uključuju prezentaciju pročistača otpadnih voda u Podturnu izgrađenog kroz projekt MURA WWTP te prezentaciju uspješne suradnje Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Pannonia iz Mađarske. Tijekom središnjeg događanja bit će predstavljena tri projekta od kojih su dva financirana kroz prvi poziv na podnošenje prijava u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska (MURA WWTP i Mobile region), a jedan kroz drugi poziv na podnošenje prijava (I3CT). Projekt Mobile region je također bio predstavljen u publikaciji glavne uprave Europske komisije za regionalnu politiku pod nazivom „Europska teritorijalna suradnja – gradnja mostova koji spajaju ljude“.
Službeni jezici svih događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prijevoda. Sudjelovanje je besplatno. Kako bi se prijavili molimo Vas da ispunite prijavni obrazac koji možete naći u nastavku i da ga, uz naznaku kojim događajima želite prisustvovati, pošaljete na adresuinfo@ticm.hr najkasnije do 17. rujna 2012. godine. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: +385 (0)40 499 405. Detaljni program i ostale informacije o samom događanju možete preuzeti putem sljedećih linkova:
news_ECDay_logo_3731

Dana 21. rujna 2012. po prvi će se puta diljem Europe slaviti Dan europske suradnje u sklopu europskog tjedna koji traje od 17. do 23. rujna, a uključuje 75 različitih programa i više od 100 lokalnih događanja. Cilj kampanje, čiji je službeni slogan “Zajedničke granice nas približavaju”, je promovirati suradnju između europskih regija i država te postignuća kojima je ona rezultirala. Počevši od 90-tih godina 20. stoljeća vise od 20 tisuća projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije pomoglo je u podizanju kvalitete života građana Europe kroz otvaranje radnih mjesta, poboljšanje sustava zdravstvene zaštite, prijevoza i opskrbe energijom.
 


Dan europske suradnje u Međimurju održati će se u četvrtak, 20. rujna 2012. u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA, te Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva (ZTT) IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.


Dan europske suradnje uključuje tri događanja: središnje događanje, koje je usredotočeno na prezentaciju rezultata, trenutačnih aktivnosti i planova na polju prekogranične suradnje te dva popratna događanja koja uključuju prezentaciju pročistača otpadnih voda u Podturnu izgrađenog kroz projekt MURA WWTP te prezentaciju uspješne suradnje Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Pannonia iz Mađarske. Tijekom središnjeg događanja bit će predstavljena tri projekta od kojih su dva financirana kroz prvi poziv na podnošenje prijava u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska (MURA WWTP i Mobile region), a jedan kroz drugi poziv na podnošenje prijava (I3CT). Projekt Mobile Region je bio predstavljen i u publikaciji glavne uprave Europske komisije za regionalnu politiku pod nazivom „Europska teritorijalna suradnja – gradnja mostova koji spajaju ljude“.

Službeni jezici svih događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prijevoda. Sudjelovanje je besplatno. Kako bi se prijavili molimo Vas da ispunite prijavni obrazac koji možete naći u nastavku i da ga, uz naznaku kojim događajima želite prisustvovati, pošaljete na adresuinfo@ticm.hr najkasnije do 17. rujna 2012. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: +385 (0)40 499 405. Detaljni program i ostale informacije o samom događanj
u možete preuzeti putem sljedećih linkova:

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content