Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započeli radovi na dogradnji čakovečke Gimnazije

Datum objave: 3. kolovoza 2012.

gimnazija_nas
U godini kad se obilježava 50 godina djelovanja, počela je dogradnja Gimnazije Čakovec. Naime, u petak su započeli radovi na prvoj fazi, vrijedni nešto preko 800.000,00 kuna.

Kako je prilikom obilaska gradilišta istaknuo župan Međimurske županije Ivan Perhoč, riječ je o početku ulaganja koja bi trebalo rezultirati jednosmjenskom nastavom. U ovoj fazi planirani su grubi graditeljski radovi na konstrukciji prizemlja koji bi trebali završiti koncem kolovoza. No, ukoliko financijske mogućnosti dozvole, odnosno ukoliko se pronađu dodatni izvori financiranja na čemu će radu, radovi će se nastaviti. Ukoliko želimo napredovati kao društvo, ulaganje u obrazovanje mora biti na prvom mjestu
Planirano ulaganje u Gimnaziju iznosi nešto preko 8 milijuna kuna. Izgradit će se 8 učionica, pripadajući kabineti te prostor za boravak učenika. Kako je istaknula voditeljica nastave Sandra Breka Ovčar, ovaj će dan biti u povijesti ove srednjoškolske ustanove biti upisan kao presudni, jer su se počeli rješavati prostorni problemi škole. Bit će to motivirajuće i za učenike i profesore, te vjerujem da će na natjecanjima širom Hrvatske postizati još bolje rezultate.

Međimurska županije i ove godine tijekom ljetnih praznika ulaže u obnovu i dogradnju školskih objekata. Osim Gimnazije među ostalim uredit će se i krovišta na školama u Donjoj Dubravi i Pribislavcu. Samo u čakovečku Gimnaziju ove godine uložit će se 1.300.000,00 kuna iz županijskog proračuna.

Radove izvodi Međimurje graditeljstvo, koje je posao dobilo nakon provođenja javnog natječaja. Inače, Gimnazija Čakovec osnovana je 1962. godine, a zgrada u kojoj danas djeluje izgrađena je 1968. za ondašnje potrebe te danas teško zadovoljava standarde provođenja nastave.

{gallery}2012galerije/Kolovoz_2012/Gimnazija{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content